Malkin sa s KHL lúčil v Bratislave

(Autor: SITA)
Ondrej Gajdoš|6. jan 2013 o 21:32

Hráči, ktorí rozdávali radosť v KHL, sa presúvajú do zámoria.

BRATISLAVA. Fanúšikovia Slovana majú šťastie. V zápase s Magnitogorskom mohli v zostave Metallurgu sledovať aj Jevgenija Malkina. O najproduktívnejšom hráčovi minulého ročníka NHL sa hovorí, že v súčasnosti je najlepším hokejistom na svete.

Keďže sa zástupcovia NHL a hráčskej asociácie NHLPA cez víkend dohodli na kľúčových bodoch novej kolektívnej zmluvy, pre Malkina i ďalších hráčov zo zámorských klubov to bol posledný zápas v tejto sezóne v KHL.

Platí to aj o slovanistoch Ľubomírovi Višňovskom a Andrejovi Sekerovi. Diváci ich aj počas strhujúceho hokejového divadla vyprevadili obrovským aplauzom so skandovaním "Ďakujeme!"

Skúpy na slovo

Výprava Magnitogorska pricestovala do Bratislavy v sobotu popoludní a Malkin sa na letisku v hlúčiku lovcov autogramov tváril mrzuto. Rozdal zopár podpisov, novinárom za pochodu odpovedal na dve otázky a skryl sa v autobuse.

"Máme výborné mužstvo a správneho trénera Paula Mauriceho. Darí sa nám, chceme bodovať aj v Bratislave," utrúsil 26-ročný stredný útočník. S Pittsburghom vyhral Stanley Cup 2009, vlani priviedol zbornú k titulu majstra sveta.

Po nedeľnom predpoludňajšom rozkorčuľovaní čakali na Malkina novinári. "Neprídem," odkázal im cez hovorcu klubu.

Ochotnejší bol skúsený obranca Sergej Gončar ktorý si v trojminútovom rozhovore pochvaľoval účinkovanie v KHL. V tej chvíli ešte netušil, že v NHL spejú k dohode a v Bratislave aj on odohrá za Magnitogorsk posledný zápas. Tento týždeň sa už musí hlásiť v Ottawe.

Najprv gól, potom asistencie

Malkin "prehovoril" až na ľade. Výborne korčuľoval, vyhrával osobné súboje, presnými prehrávkami dostával do gólových príležitostí svoje krídla Mozjakina s Kuľominom a v závere druhej tretiny sa predviedol aj ako skvelý zakončovateľ.

Pri presilovke hostí šikovnou strelou z obrátky bekhendom prekonal Janusa. A o 12 sekúnd neskoršie sa asistenciou podieľal na vyrovnávajúcom góle Mozjakina.

A v tretej tretine práve pri jeho vylúčení Hudáček strelil tretí gól Slovana. Malkin akoby chcel napraviť chybu a z jeho ďalšej prihrávky najlepší strelec KHL Mozjakin znova vyrovnal.

Dve minúty pred koncom mal kapitán Magnitogorska na hokejke víťazný gól, Janusovi pomohla žrď. Brankár Slovana potom vychytal hviezdneho útočníka v samostatných nájazdoch.

Malkin sa pri rozlúčke s KHL predviedol vo všetkých situáciach.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Malkin sa s KHL lúčil v Bratislave