Malec odchádza na hosťovanie do Olomouca

Tomáš Malec prichádza do Olomouca na ročné hosťovanie.
Tomáš Malec prichádza do Olomouca na ročné hosťovanie. (Autor: TASR)
TASR|19. aug 2015 o 17:18

Premiéru v novom drese by mohol zažiť už v nedeľu proti Viktorii Plzeň.

OLOMOUC. Kariéra slovenského futbalistu Tomáša Maleca bude pokračovať v Sigme Olomouc. Do tímu účastníka najvyššej českej súťaže, v ktorom pôsobí aj jeho krajan Juraj Halenár, prišiel na ročné hosťovanie z AS Trenčín.

Bývalému slovenskému reprezentantovi do 21 rokov nevyšiel podľa predstáv angažmán v nórskom Rosenborgu Trondheim. Hoci sa mu spočiatku darilo a predral sa aj do základnej zostavy, miesto v nej si neudržal.

Do ligových duelov naskakoval len z pozície náhradníka a vzhľadom na tento fakt si nórsky klub na kmeňového hráča AS Trenčín neuplatnil opciu.

Malec sa následne objavil aj na tréningových slovenského šampióna, vietor ho napokon zavial do Olomouca.

"Tomáš Malec prichádza do nášho klubu na ročné hosťovanie z Trenčína," povedal pre oficiálny web Sigmy športový manažér Ladislav Minář. Podľa jeho ďalších slov si Olomouc vyberal novú posilu z dvojice hráčov.

"Mali sme dva tipy pre posilnenie kádra, Romana Bednářa a Tomáša Maleca. Bednář nevyšiel, no získať Maleca nám trvalo skoro dva mesiace. Som rád, že sa to napokon podarilo."

Tomáš Malec bol v ročníku 2013/14 najlepším strelcom slovenskej ligy.

Ak sa vedeniu Olomouca podarí doriešiť administratívne náležitosti, so 14-timi gólmi najlepší strelec slovenskej ligy v drese Trenčína zo sezóny 2013/2014 by mohol v novom šate nastúpiť už v nedeľňajšom dueli na pôde majstrovskej Viktorie Plzeň. V Sigme bude nosiť dres s číslom 29.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Malec odchádza na hosťovanie do Olomouca