Ťažko dýcha, nastúpil s horúčkou. A potom sa Zverev kajal

Alexander Zverev po prehre v osemfinále.
Alexander Zverev po prehre v osemfinále. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|4. okt 2020 o 23:50

Negatívny test mal ešte 29. septembra.

PARÍŽ, BRATISLAVA. Nemecký tenista Alexander Zverev priznal, že na zápas osemfinále dvojhry na Roland Garros proti Talianovi Jannikovi Sinnerovi nastúpil "totálne chorý".

Šiesty nasadený hráč prehral 1:3 na sety a už počas stretnutia si nechal zavolať na kurt lekára. Na tlačovej konferencii povedal, že na jeho výkon mal vplyv zlý zdravotný stav.

Ťažko dýcha, má horúčku

"Nemal som vôbec hrať," kajal sa tenista, citovala ho BBC. Zverev tvrdil, že už po piatkovom zápase proti Marcovi Cecchinatovi mal horúčku 38 stupňov Celzia.

"Som totálne chorý. Naozaj nemôžem dýchať, je to počuť aj na mojom hlase. A mám tiež horúčku," hovoril finalista tohtoročného US Open na tlačovke, kam prišiel s rúškom.

Keď mu jeden z reportérov pripomenul, že tieto príznaky sú typické pre ochorenie Covid-19, Zverev reagoval: "Nemáte šancu dostať odpoveď."

Negatívny, ale 29. septembra

Zverev podľa Francúzskej tenisovej federácie nepožiadal pred zápasom o lekársku pomoc. Organizátori uviedli, že Nemec mal všetky doterajšie testy na Covid-19 negatívne, posledný z nich však ešte 29. septembra.

Na Roland Garros testujú tenistov každých päť dní. Ďalší test mal Zverev absolvovať v nedeľu.

„Každý, u koho sa prejavujú príznaky ako sú horúčka a dýchacie ťažkosti, musí zaujať zodpovedný prístup a nechodiť do areálu,“ uvádza sa v bezpečnostnom protokole turnaja.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Ťažko dýcha, nastúpil s horúčkou. A potom sa Zverev kajal