Mak je smutný z vypadnutia Norimbergu, o budúcnosti nehovorí

Róbert Mak v tejto sezóne neskóroval.
Róbert Mak v tejto sezóne neskóroval. (Autor: SME - TOMÁŠ BENEDIKOVIČ)
SITA|11. máj 2014 o 17:15

Norimberg na jeseň nevyhral ani jeden zápas a počas sezóny dvakrát vymenil trénerov.

NORIMBERG. Obrovský žiaľ zavládol po sobotňajšom záverečnom 34. kole I. bundesligy v Norimbergu. Tamojší futbalový klub 1. FC si neudržal príslušnosť medzi nemeckou elitou a spolu s Braunschweigom sa minimálne na rok predstaví "len" v druhej lige.

Veľký smútok prežíva aj slovenský reprezentant v norimberskom drese Róbert Mak, ktorý v derniére na pôde Schalke 04 nastúpil v 71. min, ale ani on neodvrátil hladkú prehru v Gelsenkirchene 1:4.

Striedajúci hráč

"Zle sa to hodnotí, ťažko sa o tom hovorí, ale je to bohužiaľ fakt - zostúpili sme do druhej ligy. Stále sa z toho spamätávame. Na toto treba čo najrýchlejšie zabudnúť," uviedol 23-ročný Bratislavčan pre svoju oficiálnu internetovú stránku a pokračoval:

"Bol to veľmi ťažký zápas, a ako sa ukázalo, s jasným priebehom i výsledkom. Proti Schalke sme nemali šancu, boli sme v zápase takí beznádejní ako celú sezónu."

Mak je v Norimbergu od roku 2010, za 1. FCN nastúpil v najvyššej nemeckej súťaži na 77 duelov a strelil v nich 6 gólov. V tejto sezóne neskóroval, do zápasov však "naskakoval" väčšinou ako striedajúci hráč.

"O body sme prichádzali so súpermi, s ktorými sme predtým nikdy neprehrávali. A navyše doma. Výsledkom je zostup do druhej ligy."

Bývalý hráč Slovana Bratislava, ktorý pôsobil aj v akadémii anglického Manchestru City, pripomenul, že súťažný ročník 2013/2014 bol v Norimbergu veľmi turbulentný.

Veľmi ťažké obdobie

"Taký som počas štyroch rokov ešte nezažil. Na jeseň sme nevyhrali ani jediný zápas, počas sezóny sa dvakrát menili tréneri, bolo to náročné. Jar sme odštartovali dobre, ale potom nasledovala séria prehier. Čo sa týka mňa, bolo to také polooblačné."

"Raz som nastupoval, inokedy nie, ale v bundeslige sa ráta každá minúta. Gól sa mi v tejto sezóne nepodarilo streliť, mám na konte nejaké asistencie. Teraz však nejde o moju osobu, ide o Norimberg. Je to pre nás veľmi ťažké obdobie, pre mňa osobne tiež."

Osemnásobný slovenský reprezentant a autor dvoch gólov v najcennejšom drese má v 1. FCN ešte rok platný kontrakt. O najbližšej futbalovej budúcnosti ešte nemá jasno.

"Teraz je najsmutnejšie, že sme zostúpili. Čo bude so mnou, ukážu najbližšie týždne," uzavrel Mak nateraz tému možného odchodu z klubu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Mak je smutný z vypadnutia Norimbergu, o budúcnosti nehovorí