Problém pre slovenské basketbalistky, na majstrovstvá Európy idú bez kapitánky

Slovenská basketbalistka Barbora Bálintová.
Slovenská basketbalistka Barbora Bálintová. (Autor: TASR)
Sportnet, SITA|9. jún 2021 o 11:00

Barbora Bálintová nepôjde na majstrovstvá Európy 2021 v basketbale pre zranenie.

BRATISLAVA. Dvadsaťšesťročná líderka slovenskej basketbalovej reprezentácie Barbrora Bálintová nebude figurovať v nominácii na júnové majstrovstvá Európy.

Informuje o tom Slovenská basketbalová asociácia (SBA) prostredníctvom oficiálneho webu.

Euro sa uskutoční od 17. do 27. júna a hostiť ho budú francúzsky Štrasburg a španielska Valencia. Slovenky sa predstavia v základnej A-skupine vo Valencii a ich súperkami budú domáce Španielky, Švédky a Bielorusky.

Rozohrávačka poľského majstra Arka Gdyňa a trojnásobná najlepšia basketbalistka Slovenska vynechá európsky šampionát pre zranenie.

Nefigurovala v zostave pri žiadnom prípravnom zápase a s určitosťou nenastúpi ani na ten nasledujúci proti Českej republike.

"Barbore Bálintovej zdravotný stav neumožní, aby sa predstavila na nadchádzajúcom Eurobaskete. Náš výber tak prišiel o kapitánku a nepochybne jednu z najvýraznejších osobností," referuje web asociácie.

"S trénermi prebrala všetky možnosti a žiaľ, niet inej alternatívy, ako sa na šampionáte v Španielsku a Francúzsku zaobísť bez nej. Hoci ide o nepríjemnosť, túto variantu si zverenkyne trénera Juraja Suju a asistenta Petra Jankoviča vyskúšali vo všetkých štyroch doterajších prípravných stretnutiach," doplnil web slovakbasket.sk.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Problém pre slovenské basketbalistky, na majstrovstvá Európy idú bez kapitánky