Rybáriková ničí súperky aj v Nottinghame, Čepelová prehrala po trojsetovej bitke

Magdaléna Rybáriková pokračuje v skvelých výkonoch.
Magdaléna Rybáriková pokračuje v skvelých výkonoch. (Autor: TASR/AP)
SITA|13. jún 2017 o 14:23

Jana Čepelová nevyužila v treťom sete tri mečbaly.

NOTTINGHAM. Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková zvíťazila za 63 minút 6:1, 6:2 nad ukrajinskou kvalifikantkou Dajanou Jastremskou v utorňajšom súboji úvodného kola dvojhry na turnaji WTA v britskom Nottinghame.

NOTTINGHAM - 1. kolo:

Magdaléna Rybáriková (SR) - Dajana Jastremská (Ukr.)

6:1, 6:2 za 63 minút

Maria Sakkariová (Gréc.) - Jana Čepelová (SR)

7:6 (3), 5:7, 7:6 (6) za 162 minút

Dvadsaťosemročná víťazka minulotýždňového podujatia ITF Aegon Trophy v anglickom Surbitone pokračuje v úspešnom ťažení na tráve. Zvládla aj zápas so sedemnásťročnou súperkou (304. v singlovom rebríčku WTA), keď odvrátila všetky tri brejkbaly a sama využila päť z deviatich možností na prelomenie servisu. Duel Slovenka zakončila premeneným tretím mečbalom na príjme.

Zverenkyňa Petra Hubera v osemfinálovom druhom kole vyzve lepšiu zo stretnutia Alison Riskeová (USA-4) - Heather Watsonová (V. Brit.).

Rybáriková sa od apríla vyšvihla zo 431. na 117. miesto vo svetovom rebríčku a po polročnej zdravotnej odmlke zažíva vydarené obdobie. Vyhrala už šestnásť z ostatných sedemnástich stretnutí.

V druhom kole parížskeho antukového grandslamového turnaja Roland Garros podľahla tesne 6:1, 3:6, 6:8 Kolumbijčanke Mariane Duqueovej-Marinovej.

Naopak, nedarilo sa druhej slovenskej tenistke Jane Čepelovej. V utorňajšom vyše dvojhodinovom súboji úvodného kola podľahla 6:7 (3), 7:5, 6:7 (6) rovnako nenasadenej Marii Sakkariovej z Grécka.

Dvadsaťštyriročná Košičanka doplatila aj na šesť dvojchýb, odvrátila šesť z jedenástich brejkbalov súperky, sama sa dostala k desiatim takýmto možnostiam, využila ich šesť.

V tajbrejku rozhodujúceho setu viedla 4:1, 5:2 a 6:3 a mala tri mečbaly, dva na podaní. Ani jeden nezužitkovala, zatiaľ čo 21-ročná súperka hneď prvý.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková ničí súperky aj v Nottinghame, Čepelová prehrala po trojsetovej bitke