Rybáriková: Vôbec som nevládala, nič som zo seba nevedela dostať

Magdaléna Rybáriková.
Magdaléna Rybáriková. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. sep 2017 o 13:53

Slovenská tenistka skončila na US Open v treťom kole.

NEW YORK. Slovenka Magdaléna Rybáriková na záverečnom grandslame sezóny US Open vyrovnala svoje singlové maximum z rokov 2008 a 2009.

V 3. kole dvojhry nestačila na tretiu nasadenú Španielku Garbine Muguruzovú Blancovú, rovnako ako v semifinále Wimbledonu získala proti nej iba dva gemy. Celkovo však hodnotí svoje vystúpenie v New Yorku pozitívne.

"Myslím si, že som mala od začiatku až do konca extrémne ťažký žreb - v treťom kole Muguruzovú," povedala Magdaléna Rybáriková v rozhovore pre web tenisovysvet.takurcitee.sk.

"S tretím kolom som spokojná. Aj keď škoda, na tretie kolo by sa dalo ešte vybrať niekoho iného. Žreb mi veľmi neprial, ale som rada, že som prvé dve ťažké súperky zvládla. Na takúto tenistku už musím mať oveľa viac síl a byť pripravená. Hrá však v životnej forme," dodala Rybáriková.

Rybáriková: Zobudila som sa totálne rozbitá

Slovenská dvojka počítala s tým, že Muguruzová bude na US Open náročnou súperkou. "Čakala som, že to bude veľmi ťažké, keďže som sa cítila veľmi zle už po zápase s Kristýnou Plíškovou," prezradila fedcupová reprezentantka.

"Vo Wimbledone bolo veľmi veľkou výhodou to, že som nehrala štvorhru. Včera som hrala debla, čo mi odobralo ďalšiu energiu. Dnes som sa zobudila totálne "rozbitá", takže som vedela, že to bude veľmi ťažké," pokračovala.

"Musím byť úplne fit, aby som mohla konkurovať takej hráčke, ako je ona. Mrzí ma, že to bolo takéto. Vôbec som nevládala, nič som zo seba nevedela dostať. Mrzí ma, že som nemohla vôbec nič ukázať. Hralo sa mi strašne ťažko, veľmi ťažko som sa hýbala, mrzí ma, že som bola v takomto fyzickom stave."

Pozrite si momentky zo stretnutia medzi Rybárikovou a Muguruzovou-Blancovou: fotogaléria

2.9.2017

Potrebovala deň voľna

Rybáriková nezachytila úvod zápasu a po dvoch stratených podaniach rýchlo prehrávala 0:4. "Už na rozohrávke som bola polomŕtva," priznala.

"Mrzí ma to. Zápasy na harde sú veľmi ťažké, potrebovala som deň voľna. Ten som nemala, keďže sme neskoro hrali debla. Trošku som dúfala, že budeme hrať dvojhru až o siedmej večer, hrali sme však už tretí zápas. Tiež mi to príliš nepomohlo, keďže som nemala veľa regenerácie," hovorila ďalej Rybáriková.

"Z mojej strany - nechcem hovoriť, že by som ten zápas vyhrala, možno by to ale s o niečo väčším množstvom síl bolo o trochu lepšie. Ťažko povedať."

Mrzí ma, že som nemohla vôbec nič ukázať. Hralo sa mi strašne ťažko, veľmi ťažko som sa hýbala. Mrzí ma, že som bola v takomto fyzickom stave.


Magdaléna Rybáriková, slovenská tenistka

"Hrala naozaj výborne a ja som dnes bola taká polovičná. Momentálne sa proti Muguruzovej hrá veľmi ťažko, Myslím si, že hrá najlepší tenis zo všetkých. Zaslúžila by si byť svetová jednotka, vo Wimbledone získala druhý grandslamový titul a aktuálne hrá najlepšie," dodala Magdaléna Rybáriková.

Po US Open by mala prvýkrát v kariére figurovať v elitnej svetovej tridsiatke. V online vydaní rebríčka WTA jej patrí 26. miesto.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Rybáriková: Vôbec som nevládala, nič som zo seba nevedela dostať