Má na to, aby sa stal veľkým hráčom, tvrdí tréner slovenského tenistu

Norbert Gombos.
Norbert Gombos. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|14. nov 2016 o 12:54

Výraznú zásluhu na Gombosovom tenisovom znovuzrodení má Ladislav Simon, spolupracujú od začiatku tohto roka.

BRATISLAVA. Norbert Gombos vyhral v kariére štyri challengerové turnaje, ale čerstvý triumf v Bratislave - hoci Slovak Open nemal najvyššiu dotáciu - si cení zo všetkých najviac.

"Vyhrať turnaj na kurte, kde trénujem a pred našimi divákmi je neskutočný pocit," vravel rodák z Galanty. "Splnil som si sen, vždy som tu chcel zvíťaziť. Aj vo francúzskom Breste, kde som vyhral pred mesiacom, som cítil sympatie divákov, ale môj úspech neprežívali tak ako fanúšikovia v Bratislave."

Gombos v emóciách po premenenom mečbale finálového súboja s Rumunom Mariusom Copilom vyhadzoval do hľadiska časti svojho výstroja a dokonca aj rakety.

Poďakoval sa asi štyridsiatim členom svojho fanklubu z obce Trstice pri Galante, ktorí ho chodili podporovať na každý zápas a utvorili výbornú atmosféru.

Zlom prišiel v Bangkoku

Zverenec trénera Ladislava Simona sa v závere sezóny dostal do skvelej formy, z posledných šiestich turnajov má bilanciu 21 víťazstiev - 4 prehry. Po prvenstve z Bratislavy sa zo 161. miesta rebríčka ATP posunul o tridsať miest vyššie. Jeho maximom zostáva 103. miesto z vlaňajška.

"Najťažší zápas na turnaji som odohral v prvom kole s Jozefom Kovalíkom," priblížil cestu za titulom. "S Jojom sme kamaráti, dobre sa poznáme, spolu trénujeme, sme v daviscupovom tíme. Hral veľmi dobre, musel som obracať stav po prvom prehratom sete."

Vo finále si Gombos v trojsetovej bitke poradil s Copilom, ktorý servoval loptičky rýchlosťou okolo 220 km/h. Slovenský tenista vybojoval kľúčové body. V tajbrejku prvého setu odvrátil tri setbaly, v treťom sete využil jediný brejkbal.

Norbert Gombos vyhral turnaj v Bratislave.
Norbert Gombos vyhral turnaj v Bratislave. (Autor: TASR)

"Trpezlivo som čakal na príležitosť a tá prišla za stavu 2:1 v treťom sete," vrátil sa k zápasu. "Marius ťaží najmä zo svojho podania, no vedel som, že nemôže bezchybne servovať po celý čas a musí prísť aj jeho slabšia chvíľa. Za stavu 4:2 som sa aj ja dostal do zložitej situácie, pri svojom podaní som prehrával 0:40, no dostal som sa z nej. Potom som už vedel, že ma nič nemôže zastaviť."

Gombos hral v životnej forme. Za zlomový v tejto sezóne považuje augustový turnaj v Bangkoku, kde v 1. kole prehrával s Indom Sanomom Singhom 3:6 a 1:4, no nakoniec zápas vyhral.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Má na to, aby sa stal veľkým hráčom, tvrdí tréner slovenského tenistu