Získal päť olympijských medailí a teraz hrozí, že Peking vynechá. Poškodil si väzy v kolene

Nór Kjetil Jansrud.
Nór Kjetil Jansrud. (Autor: TASR/AP)
TASR|4. dec 2021 o 18:46

Jansrud plánoval po sezóne ukončiť kariéru.

BEAVER CREEK. Nórskemu lyžiarovi Kjetilovi Jansrudovi po piatkovom páde v super-G Svetového pohára v Beaver Creeku hrozí, že príde o účasť na ZOH 2022 v Pekingu.

Päťnásobný olympijský medailista si poranil predný skrížený väz i postranné väzy v ľavom kolene a až po pondelkových vyšetreniach bude jasnejšie, či bude musieť absolvovať operáciu.

Tridsaťšesťročný Jansrud plánoval absolvovať svoju poslednú zimnú olympiádu a po sezóne ukončiť kariéru, počas ktorej si vybojoval olympijské zlato v super-G v roku 2014 v Soči.

V zbierke má aj titul majstra sveta v zjazde z roku 2019 v Are a 23 víťazstiev v pretekoch Svetového pohára. V celkovom hodnotení SP bol dvakrát druhý (2015 a 2017).

Jansrud v piatok v americkom stredisku stratil rovnováhu a skončil v ochrannej sieti. Preteky museli potom na približne 15 minút prerušiť.

Napriek hrozivo vyzerajúcemu pádu napokon prišiel do cieľa po svojich, ale prvotné vyšetrenia ukázali poškodenie väzov v kolene.

Podľa portálu skiweltcup.tv odcestuje Jansrud v pondelok s nórskym tímom do Osla, kde podrobnejšie vyšetrenia určia presný rozsah zranenia. Hrozí mu aj predčasný koniec sezóny.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Získal päť olympijských medailí a teraz hrozí, že Peking vynechá. Poškodil si väzy v kolene