Vlhová išla tréning na výbornú, mala najnižší odstup v sezóne

Slovenská lyžiarka Petra Vlhová.
Slovenská lyžiarka Petra Vlhová. (Autor: TASR)
SITA|7. jan 2021 o 13:50

Mala identický čas ako Ledecká.

Svetový pohár v zjazdovom lyžovaní - St. Anton, Rakúsko

Zjazd - 1. tréning (štvrtok)

1.Tamara TipplerováRakúsko1:25,8 min
Lara Gutová-BehramiováŠvajčiarsko1:25,8 min
3.Nina OrtliebováRakúsko+ 0,20 s
16.Petra VlhováSlovensko+ 1,25 s
Ester LedeckáČesko+ 1,25 s

BRATISLAVA. Prvý meraný tréning pred pretekmi Svetového pohára v zjazde žien v rakúskom St. Antone mal až dve víťazky. Navlas rovnaký čas 1:25,80 min dosiahli Rakúšanka Tamara Tipplerová a Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová.

S odstupom 20 stotín sekundy skončila tretia Rakúšanka Nina Ortliebová. Skvelý výkon podala Slovenka Petra Vlhová, ktorá skončila šestnásta s odstupom 1,25 sekundy.

Rovnaký čas mala v cieli aj špecialistka na rýchlostné disciplíny Češka Ester Ledecká, ktorá je aktuálne líderka hodnotenia Svetového pohára v super G. Vlhová je zasa vedúca žena celkového poradia Svetového pohára.

Vlhová mala najnižší odstup v sezóne

Víťazka nedávneho slalomu v Záhrebe dosiaľ v tejto sezóne vo dvoch zjazdoch Svetového pohára nazbierala len päť bodov za jedno 26. miesto vo Val d'Isere.

Po sérii skvelých výsledkov v technických disciplínach na sklonku minulého roka skonštatovala, že potrebuje získať väčšiu súťažnú prax na dlhých lyžiach, respektíve lepšie precítiť rýchlosť. Výsledok prvého tréningu zo St. Antonu naznačuje, že je na dobrej ceste.

Odstup 1,25 sekundy za najrýchlejšou súperkou je vôbec najnižší v podaní 25-ročnej Liptáčky v tejto sezóne v zjazde. Až dosiaľ absolvovala najlepší zjazd v tréningu vo Val d'Isere, kde skončila 22. s časovým mankom 1,93 sekundy za víťazkou.

Druhý meraný tréning pred sobotňajším zjazdom žien v St. Antone príde na rad v piatok od 11.45 h.

Počas víkendu sa ženy na zjazdovke Karla Schranza najprv v sobotu predstavia v zjazde (11.45 h) a v nedeľu v super G (11.30 h).

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Vlhová išla tréning na výbornú, mala najnižší odstup v sezóne