Lyžiarska asociácia zazmluvnila zjazdárov vrátane Zuzulovej

Adam Žampa, Veronika Velez-Zuzulová a Jana Gantnerová (zľava).
Adam Žampa, Veronika Velez-Zuzulová a Jana Gantnerová (zľava). (Autor: TASR)
TASR|17. sep 2012 o 11:53

Veronika Zuzulová na predchádzajúce peripetie úplne nezabudla.

BRATISLAVA. V Slovenskej lyžiarskej asociácii sa blýska na lepšie časy - marketingové i vzťahové. SLA to demonštrovala na pondelňajšej tlačovej konferencii svojho alpského úseku, kde vedľa seba za jedným stolom sedeli šéfka organizácie Janka Gantnerová a pretekárka Veronika Velez-Zuzulová.

"Predsedníctvo asociácie podpísalo so všetkými reprezentantmi rámcové zmluvy. K tomu sú ešte uzatvorené dodatky s niektorými pretekármi. V prerozdelení finančných prostriedkov sme našli zhodu," zdôraznila Gantnerová.

Spor by mal byť zažehnaný

Obe zjazdárske hviezdy, jedna bývalá, druhá súčasná, sa usmievali a prezentovali zažehnanie svárov z uplynulých rokov. Predovšetkým z minulej zimy, v ktorej to na oboch stranách iskrilo.

Teraz by malo byť všetko zmluvne v poriadku. Pravda, samotná lyžiarka na predchádzajúce peripetie úplne nezabudla: "Pre mňa osobne táto kauza ešte nie je úplne uzavretá. Ešte sa k nej vrátim, ale teraz na to nie je priestor, treba sa sústrediť na štart súťažnej sezóny."

Celkovo sa lyžiarska tlačovka niesla v duchu optimizmu smerom k sponzorským aktivitám i k športovým cieľom. Zuzulovej dlhoročný partner Uniqa odovzdal pretekárke nový automobil, ktorý svojimi rozmermi spĺňa náročné kritéria zjazdárskej logistiky.

"Zmluvy sú podpísané, staráme sa teraz o športovú prípravu. Reprezentanti sú v plnej príprave v Európe. Veronika s Adamom a Andreasom Žampom boli v Austrálii. Tento tím na prahu sezónu je asi najsilnejší v samostatnej ére. Je to tím, ktorý má medailové ambície na juniorských MS, samozrejme, že vyššie ambície sú aj na dospelom šampionáte v Schladmingu," zdôraznil šéf Úseku alpských disciplín SLA Milan Trstenský.

Zuzulová sa sústredí len na lyžovanie

Prvé plody prípravy už stihol zúročiť Adam Žampa, ktorý sa minulý týždeň stal celkovým víťazom seriálu o Austrálsko-novozélandský pohár: "Chcem sa poďakovať rodičom a tímu Veroniky Zuzulovej, vďaka ktorému som mohol ísť do Austrálie a na Nový Zéland na prípravu. Tie výsledky sa dostavili aj preto, že necítim tlak a bolo to hlavne o tréningu a zábave. Nerád by som hovoril dopredu, ale ak by som v pretekoch kopíroval výkony v tréningoch, bol by som veľmi spokojný, lebo v tých tréningoch mi to naozaj ide."

Aj Veronika Velez-Zuzulová sa cíti byť pripravená dobre. Ešte nie je úplne stotožnená s lyžiarskym materiálom a detaily bude testovať v najbližších dňoch. Sústredí sa len a len na lyžovanie: "Som veľmi, veľmi vďačná ocinovi, ktorý ma úplne izoluje od všetkých tých vecí okolo," hovorí o svojom otcovi.

Timotej Zuzula ako šéf tímu znášal už v druhej polovici minulej sezóny všetky administratívne záležitosti a aj nepríjennosti ohľadomm naťahovačiek so SLA. Prejavilo sa to aj na excelentných výsledkoch: "Aj teraz som všetkým povedala - žiadne maily na moju adresu. Nič neviem, napríklad aj zmluvu som videla, až keď bola hotová a podpísala som ju, lebo na nej pracoval môj tím a najmä manažér Robo Magát urobil kusisko práce."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Lyžiarska asociácia zazmluvnila zjazdárov vrátane Zuzulovej