Po prvom dni musí byť 2:0, inak príde nervozita, tvrdí Lacko

Lukáš Lacko (vpravo) je najskúsenejším hráčom Slovenska proti Poľsku.
Lukáš Lacko (vpravo) je najskúsenejším hráčom Slovenska proti Poľsku. (Autor: TASR)
Ondrej Gajdoš|12. sep 2017 o 18:45

Slovenský tenista berie postup medzi elitu v Davisovom pohári ako nedokončenú kapitolu.

LUKÁŠ LACKO

si ako jediný z nominovanej štvorice hráčov Slovenska na víkendový barážový zápas o záchranu v "druhej lige" Davisovho pohára s Poľskom zahral aj v elitnej svetovej skupine. Pred 11 rokmi debutoval v súboji proti Čile. Dnes je v tíme najskúsenejším tenistom.

Vyrástli ste na antuke, ale teraz preferujete kurty s tvrdým a trávnatým povrchom. Prečo vám antuka nesedí?

"Pre môj herný štýl. Nie som obranársky typ hráča, snažím sa hrať agresívne a preberať iniciatívu."

Kapitán slovenského tímu Miloslav Mečíř zvolil po porade s hráčmi na zápas s Poľskom práve antuku. Rozprával sa o tom aj s vami?

"Áno, ale bolo to ešte niekedy na jar. Vychádzali sme z toho, že pred dvoma rokmi nás Poliaci zdolali v Gdyni na harde, a tak mi voľba antuky proti singlistom Jerzymu Janowiczovi a Michalovi Przysieznému pripadala logická. V tom čase sme netušili, že ani jeden z nich do Bratislavy nepríde."

Zvykli ste si už na čerstvo pripravený dvorec v Aegon aréne?

"Stále si zvykám. Kurt je trochu rýchlejší ako antuka bežne býva, čo mi vyhovuje. Pred štvrtkovým žrebom si sadneme v tíme a povieme si, kto sa ako cíti. Ak budem hrať v príprave dobre, rád by som sa dostal do zostavy. Ak nie, nech hrajú mladší chlapci. Verím, že Miloš Mečíř bude mať pri voľbe šťastnú ruku."

Ústredný dvorec Národného tenisového centra dobre poznáte, triumfovali ste na ňom na dvoch challengeroch Slovak Open 2011 a 2013. Aké špecifiká ste teraz postrehli?

"Davis Cup proti Poľsku by sa mal hrať pod otvorenou strechou a keď svietilo slnko, tak na dvorci vznikali nepríjemné tiene. Ale na víkend hlásia zamračené počasie, pravdepodobnosť dažďa, a tak sa možno bude hrať pod zakrytou strechou."

Prišli ste do tímu v sezóne 2006, keď Slovensko rok po skvelom finále s Chorvátskom opustilo prvú skupinu euro-africkej zóny a odvtedy sa márne pokúša o návrat. Teraz dokonca hrozí vypadnutie do nižšej kategórie. Kam patrí slovenský tím?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Po prvom dni musí byť 2:0, inak príde nervozita, tvrdí Lacko