Lacko má istú účasť na Australian Open 2018, do kvalifikácie by mohli ísť štyria Slováci

Lukáš Lacko.
Lukáš Lacko. (Autor: TASR/AP)
SITA|6. dec 2017 o 12:06

Lukáš Lacko si istotu účasti vybojoval vďaka výsledkom na konci sezóny.

MELBOURNE. Lukáš Lacko je jediným istým zástupcom slovenského tenisu v hlavnej súťaži dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny 2018 Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne (15. - 28. januára).

Vzhľadom na svetový rebríček ATP k 4. decembru sa to vopred dalo predpokladať. Tridsaťročný Lacko vďaka výbornému záveru súťažného ročníka - celkovým triumfom na novembrových challengeroch v Bratislave a Brescii - poskočil na aktuálne 92. miesto v singlovom hodnotení.

Čiara napokon je pod presne 100. Nicolásom Jarrym z Čile, keďže nik z oprávnených pri uzávierke prihlášok neabsentuje a tzv. chránený renking si uplatnili štyria adepti: Rakúšan Andreas Haider-Maurer, Japonec Jošihito Nišioka, domáci John Millman a Litovčan Ričardas Berankis.

Prvý pod čiarou je Rakúšan Gerald Melzer. Nasledujú Brazílčan Rogério Dutra Silva, Cyperčan Marcos Baghdatis, Francúz Nicolas Mahut a Američan Taylor Fritz.

K 104 tenistom pribudnú šestnásti kvalifikanti a ôsmi držitelia voľnej karty. Uzávierka kvalifikácie bude o tri týždne podľa poradia k 25. decembru. Zo Slovenska rebríčkovo budú mať nárok Norbert Gombos, Martin Kližan, Andrej Martin a Jozef Kovalík.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Lacko má istú účasť na Australian Open 2018, do kvalifikácie by mohli ísť štyria Slováci