Lacko získal titul na Slovak Open už tretíkrát v kariére

Lukáš lacko v priebehu finále Slovak Open.
Lukáš lacko v priebehu finále Slovak Open. (Autor: SITA/Martin Medňanský)
TASR|12. nov 2017 o 17:59

Rumun Marius Copil prehral finále aj vlani.

BRAZISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa stal tretíkrát v kariére víťazom dvojhry na bratislavskom challengeri Peugeot Slovak Open.

Vo finále si ako nasadená osmička poradil so štvorkou "pavúka" Rumunom Mariusom Copilom za 1:33 h 6:4, 7:6 (4). V Aegon aréne nadviazal na triumfy z rokov 2013 a 2011.

Lacko získal v domácom prostredí jubilejný desiaty titul na ATP Challenger Tour, prvý od septembra 2015, keď nenašiel premožiteľa v tureckom Izmire.

Z Bratislavy si odnáša prémiu 15.270 eur pred zdanením a 110 bodov do svetového rebríčka ATP Entry. V jeho pondelňajšom vydaní by sa mal posunúť zo 126. na 104. miesto a bude staronovou slovenskou jednotkou,

Daviscupový reprezentant si posilnil šance dostať sa priamo do hlavnej súťaže na úvodnom grandslamovom turnaji novej sezóny Australian Open v Melbourne.

Copil neuspel vo finále Peugeot Slovak Open druhýkrát za sebou. Vlani podľahol v rozhodujúcom súboji v troch setoch Norbertovi Gombosovi.

"Vyhrať tretíkrát bratislavský challenger je výborný pocit. Chcem sa poďakovať mojej rodine a celému môjmu tímu. Bol to náročný zápas najmä z psychického hľadiska. Copil je výborný servisman a vedel som, že nebude ľahké zobrať mu podanie," uviedol vo svojom príhovore Lacko.

"V úvode sme sa obaja oťukávali a snažili sme sa nájsť systém pri súperovom servise. Mne sa to podarilo ako prvému, na returne som si otvoril jednu stranu dvorca a vykrýval som druhú. V tajbrejku druhého setu to bolo 50:50. Som rád, že som to zvládol. V Bratislave sa mi hrá vždy výborne, vyhovujú mi tunajšie podmienky. Kurt je rýchlejší a loptičky majú nižší odskok," dodal Lacko, ktorý z Bratislavy zamieri na challenger v Taliansku.

Pre Lacka bol uplynulý týždeň špeciálny.

"Mal som domácu pohodu, všetko som tu poznal do detailov. Triumf v Bratislave je pre mňa veľká motivácia do budúcnosti. Pozitívom je, že aj po tridsiatke viem hrať dobrý tenis a vyhrávať turnaje. V minulosti sa hovorilo, že po dovŕšení tohto veku to s tenistami ide dolu vodou, teraz sa ten trend zmenil. Na tohtoročnom Peugeot Slovak Open som hral v každom zápase uvoľnene."

Dvojhra - finále

Lukáš LACKO (8-SR) - Marius Copil (4-Rum.) 6:4, 7:6 (4)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko získal titul na Slovak Open už tretíkrát v kariére