Londýn bude bez slovenských boxerov

TASR|17. apr 2012 o 20:52

Rozhodol o tom utorňajší osemfinálový program olympijskej kvalifikácie v tureckom Trabzone, v rámci ktorého prehrali svoje zápasy Tomáš Vaňo i Michal Zátorský.

Boxerský program na OH v Londýne bude bez slovenského zastúpenia.

TRABZON. Vaňovi v hmotnostnej kategórii do 60 kg po postupe medzi najlepšiu šestnástku pridelil žreb do cesty majstra sveta mládeže 2010 a víťaza OH mládeže z toho istého roka Evaldasa Petrauskasa z Litvy, ktorému podľahol na body 8:13.

Ešte len 17-ročný Zátorský mal vo váhe do 56 kg ešte ťažší žreb, keďže jeho súperom bol oveľa skúsenejší Nemec Denis Makarov, ktorý sa v roku 2010 stal majstrom Európy. V súboji s veľkým favoritom Zátorský nesklamal, napokon však rozhodcovia prisúdili výhru nemeckému pästiarovi v pomere 14:9. "Chalani predviedli kvalitné výkony a hlavne Mišo nemal prehratý zápas. Rozhodlo meno súpera," uviedol pre TASR reprezentačný tréner Pavol Hlavačka.

Ešte v pondelok sa so súťažou rozlúčil Sandro Dirnfeld, ktorý v 81-tke prehral s Francúzom Abdelkaderom Bouheniaom 10:16 na body. Turnaj bol poslednou možnosťou kvalifikovať sa na OH v Londýne. Slovenský box bude v rámci olympijského programu absentovať štvrtýkrát v rade, v ére samostatnosti mal zastúpenie len na OH 1996 v Aténach.

"Naši boxeri odviedli v Trabzone maximum, ani jednému nemám čo vyčítať. V prehratých zápasoch proti veľkým favoritom zavážilo pri bodovaní aj meno súpera u všetkých troch, no treba uznať aj vysokú kvalitu súperov. Nerovné bodovanie najviac pocítil Zátorský, ktorý podľa môjho názoru bol proti majstrovi Európy lepším a aktívnejším boxerom s viacerými bodovateľnými údermi."

"Chlapcom ďakujem za reprezentáciu, výkonmi rozhodne nesklamali, hoci senzácia v podobe kvalifikovania sa na OH sa nám nepodarila. Los si nevyberieme, kvalifikovať cez takýchto súperov by sa rovnalo malému zázraku. Výkony našich boxerov a vyrovnané zápasy aj proti svetovej špičke však rozhodne neboli zlou reklamou slovenského boxu," dodal Hlavačka.

výsledky:

do 56 kg: Michal Zátorský (SR) - Denis Makarov (Nem.) 9:14 na body

do 60 kg: Tomáš Vaňo (SR) - Evaldas Petrauskas (Lit.) 8:13 na body

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Box»Londýn bude bez slovenských boxerov