Inter môže ľutovať domácu prehru, výhra v Liverpoole mu nestačila

Milan Škriniar (vpravo) a ostatní hráči Interu Miláno.
Milan Škriniar (vpravo) a ostatní hráči Interu Miláno. (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|8. mar 2022 o 23:00

V akcii bol aj slovenský obranca Milan Škriniar.

Liga majstrov 2021/2022

Osemfinále - odveta:

FC Liverpool - Inter Miláno 0:1 (0:0)

Gól: 62. Martínez.

Rozhodoval: Antonio Miguel Mateu Lahoz (Šp.)

ČK: 63. Sánchez (Inter) po druhej žltej karte

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Robertson - Jones (65. Keita), Fabinho, Thiago Alcantara (65. Henderson) - Salah, Jota (83. Diaz), Mane

Inter: Handanovič - Škriniar, de Vrij (46. D´Ambrosio), Bastoni - Dumfries (75. Darmian), Vidal, Brozovič (75. Gagliardini), Calhanoglu (84. Vecino), Perišič - Martinez (75. Correa), Sánchez

/prvý zápas 2:0, postúpil Liverpool/

LIVERPOOL. Cesta slovenského obrancu Milana Škriniara sa v aktuálnej edícii Ligy majstrov skončila v osemfinále. Jeho Inter Miláno síce vyhral na liverpoolskom Anfield Road 1:0, ale doplatil na domácu prehru 0:2.

ONLINE prenos

ste sledovali na tomto odkaze >>>

Hosťom v meste Beatles vlial nádej do žíl gól Lautara Martíneza, ale krátko po jeho presnom zásahu bol po druhej žltej karte vylúčený Alexis Sánchez.

Aj vďaka tomu Liverpool dokázal kontrolovať zvyšok zápasu a miestenku medzi elitnou osmičkou si nenechal zobrať. Zverenci Jürgena Kloppa mali v zápase aj veľkú smolu, keď až trikrát trafili konštrukciu brány.

Argentíny útočník Lautaro Martínez.
Argentíny útočník Lautaro Martínez. (Autor: TASR/AP)

Priebeh zápasu FC Liverpool - Inter Miláno

Liverpool sa spoliehal na pozornú defenzívu a strážil si dvojgólový náskok z prvého stretnutia. Ten mu zariadili góly Roberta Firmina a Mohameda Salaha.

Do polčasu pustil hosťujúci Inter len k dvom strelám na bránku, pričom prvá z nich z nohy Denzela Dumfriesa letela v 7. minúte len priamo do rúk Alissona. Brazílčana príliš nepreveril ani v 41. minúte z priameho kopu Hakan Calhanoglu.

Oveľa väčšie šance mali v prvom dejstve Liverpoolčania. Kamerunský obranca Joël Matip v 31. minúte opečiatkoval hlavou brvno a v nadstavenom čase trafil Trent Alexander-Arnold tesne vedľa.

Po zmene strán mohol otvoriť skóre Mohamed Salah, ale trafil len do žrde.

Skóre sa tak zmenilo až po hodine hry, keď sa strelou z hranice šestnástky presadil Martínez. Šance Interu na postup však vzápätí výrazne znížil Alexis Sánchez, keď dostal za šľapák druhú žltú kartu a išiel predčasne pod sprchy.

Liverpool si v záverečnej polhodine postrážil postup a mohol aj vyrovnať, no Salah v 76. minúte trafil opäť len bránkovú konštrukciu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Inter môže ľutovať domácu prehru, výhra v Liverpoole mu nestačila