Barcelona sa snaží zabrániť Messimu odísť do Paríža, podala sťažnosť

Lionel Messi.
Lionel Messi. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. aug 2021 o 23:00

Argentínčan v katalánskom veľkoklube skončil.

PARÍŽ, BARCELONA. Argentínsky futbalista Lionel Messi by mohol mať po konci v FC Barcelona problém nájsť si nového zamestnávateľa.

Jeho očakávané spojenie s Parížom St. Germain sa totiž snažia ešte vopred prekaziť zástupcovia španielskeho veľkoklubu. Na Európsku komisiu podali v mene Dr. Juana Branca sťažnosť, ktorá by mohla Messiho príchod skomplikovať.

Podľa španielskeho denníka Marca má poukazovať na finančné nezrovnalosti PSG, do ktorých by mala zasiahnuť Finančná Fair-play (FFP).

Barcelončania upozorňujú, že kým počas sezóny 2019/20 použili na platy hráčov 54 percent z rozpočtu klubu, Parížania až 99 percent. Messimu navyše teraz podľa medializovaných informácií sľubujú až 40 miliónov eur za sezónu.

Hviezdny tím okolo Neymara či Kyliana Mbappého pritom už počas leta posilnili brankár Gianluigi Donnarumma a hráči Achraf Hakimi, Georginio Wijnaldum či kapitán Realu Madrid Sergio Ramos.

Nie je to pritom prvýkrát, čo sa FC Barcelona a PSG dostali do sporu, už v roku 2017 príslušné orgány riešili prestup Neymara, ktorého Parížania vykúpili spod klauzuly v horibilnej hodnote 222 miliónov eur.

Messi už v nedeľu absolvoval tlačovú konferenciu, na ktorej sa rozlúčil s priaznivcami a kolegami v FC Barcelona. "PSG je jedna z možností. V tejto chvíli nemám s nikým nič dohodnuté. Niekoľko klubov prejavilo záujem a stále nie je nič uzavreté," priznal. 

Podľa ESPN však mal 34-ročný futbalista ešte v nedeľu odletieť do Paríža a podrobiť sa lekárskym testom. V utorok by tak mal byť už oficiálne predstavený ako nová posila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Francúzsko»Ligue 1»Barcelona sa snaží zabrániť Messimu odísť do Paríža, podala sťažnosť