Messi nevládal hovoriť a plakal. Nie som pripravený, vravel

Lionel Messi na tlačovej konferencii plakal.
Lionel Messi na tlačovej konferencii plakal. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|8. aug 2021 o 12:20

Boli sme presvedčení, že zostaneme tu, doma, vravel Messi.

BRATISLAVA. Bol dojatý, extrémne. Ešte ani nezačal hovoriť a Lionel Messi plakal. Až tak, že si musel zobrať bielu vreckovku, utieral si slzy. Smrkal. 

"Neviem, či budem môcť hovoriť. V týchto posledných dňoch som premýšľal a premýšľal, čo by som mohol povedať. Bol som zablokovaný, stále som aj teraz," vravel Messi na tlačovej konferencii.

Emócie s ním lomcovali, až musel odísť od mikrofónu. Potom sa vrátil. Manželka mu doniesla vreckovku. 

"Prežil som veľa zložitých období a prehier, ale toto je najťažší moment mojej športovej kariéry," uznal Messi. Prišiel štýlovo oblečený, v elegantnom obleku.

V Barcelone definitívne končí. Bez fanfár. Ako voľný hráč. Finančná situácia klubu je taká zlá, že si ho už klub nemôže dovoliť. 

"Je to pre mňa veľmi ťažké, po toľkých rokoch. Bol som tu celý život. Nie som na to pripravený,“ dodal. V Barcelone je Argentínčan od trinástich rokov. Prvý kontrakt s klubom podpísal v decembri 2000. 

"Boli sme presvedčení, že zostaneme tu, doma," dodal Messi. Ľudia v sále vstali a neustále mu tlieskali. Messi plakal a plakal. Tak, ako ho nevidela verejnosť nikdy predtým. 

Messi: Nič nepomohlo

"Urobil som všetko možné. Laporta (prezident FC Barcelona - pozn.red.) povedal, že to nie je možné kvôli problému španielskej ligy. Počul som veľa vecí, ktoré sa o mne hovorili. Robil som všetko pre to, aby som zostal, bolo to tak. Nepomohlo to," dodal Messi. 


Na predĺžení spolupráce boli pritom obe strany dohodnuté, Messi navyše pristúpil na zníženie platu, až o polovicu. Nová zmluva mala trvať päť rokov. 

"Navrhol som, že znížim svoju mzdu o päťdesiat percent, o nič iné ma klub nežiadal. Správy o tom, že som chcel o tridsať percent viac, sú lživé," pokračoval. 

Argentínčanov plat tak mal klesnúť zo 70 miliónov eur na tridsaťpäť. 

Paríž je jedna z možností

Problém prišiel v registrácii, Barcelona prekročila limit výdavkov na hráčske zmluvy a vedenie španielskej ligy nepovolilo podpis kontraktu.

Dôvod? Finančné pravidlá. "Aj bez Messiho zmluvy prekračujeme platový strop," priznal prezident Barcelony Joan Laporta.

Katalánsky gigant má enormné dlžoby, prevyšujú vraj 1,1 miliardy eur.

Všetko nasvedčuje tomu, že Messi prestúpi do Paríž St. Germain (PSG). 

"PSG je jedna z možností. V tejto chvíli nemám s nikým nič dohodnuté. Niekoľko klubov prejavilo záujem a stále nie je nič uzavreté," pokračoval Messi. 

Podľa francúzskeho denníka L'Equipe by mal ešte v nedeľu letieť do Paríža a najneskôr v pondelok ráno prejsť zdravotnou prehliadkou.

Zarobí 40 miliónov eur

Messi má vo Francúzsku pripravenú 3-ročnú zmluvu so sezónnym zárobkom 40 miliónov eur v čistom. 

Kariéra Lionela Messiho v drese FC Barcelona.
Kariéra Lionela Messiho v drese FC Barcelona. (Autor: sofascore.com)

Messi strelil v 778 zápasoch v drese katalánskeho veľkoklubu 672 gólov a získal s klubom rekordných 35 trofejí.

"Barca je jeden z najlepších klubov na svete, má skvelý káder a prídu ďalší hráči. Klub je väčší než akýkoľvek hráč. Najskôr to asi bude divné, ale ľudia si zvyknú. Hráči jednoducho prichádzajú a odchádzajú," myslí si Messi. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Messi nevládal hovoriť a plakal. Nie som pripravený, vravel