Real prišiel o Hazarda a stratil dvojgólový náskok. Zidane napriek tomu hráčov pochválil

Eden Hazard (dole) utrpel zranenie v zápase proti PSG.
Eden Hazard (dole) utrpel zranenie v zápase proti PSG. (Autor: TASR)
TASR|27. nov 2019 o 09:29

PSG vyrovnalo v priebehu troch minút.

MADRID. Tréner futbalistov Realu Madrid Zinedine Zidane mal napriek postupu jeho zverencov do osemfinále Ligy majstrov zmiešané pocity.

Španielsky tím v utorňajšom šlágri proti Parížu St. Germain v priebehu troch minút stratil dvojgólový náskok a na Santiago Bernabeu iba remizoval 2:2. Navyše prišiel o Edena Hazarda, ktorý si vyvrtol členok.

O rozsahu zranenia a dĺžke nútenej pauzy viac napovedia vyšetrenia, no hrozí, že belgický reprezentant príde aj o El Clasico proti FC Barcelona, ktoré preložili na 18. decembra.

Mbappe robil Realu problémy

"Až do zranenia hral Eden senzačne, bol motorom našej ofenzívy. V druhom polčase však musel opustiť ihrisko. Nejde iba o kopanec, má vyvrtnutý členok. Dúfam však, že zranenie nebude také vážne a že sa čoskoro vráti na trávniky. Viac v tejto chvíli neviem povedať," citovala slová Zidana agentúra AFP.

Real mal osemfinálovú istotu už po remíze medzi Galatasarayom Istanbul a FC Bruggy v prvom zápase A-skupiny. Po dvoch góloch Karima Benzemu bol blízko k tomu, aby Parížanom odplatil prehru 0:3 z úvodného kola LM v Parku Princov.

Francúzsky šampión však dvoma rýchlymi gólmi vyrovnal a zabezpečil si prvenstvo v skupine. Dravými prienikmi robil madridskej obrane veľké problémy strelec prvého parížskeho gólu Kylian Mbappe, ktorý už v prvom polčase mohol viackrát rozvlniť sieť.

Benzema: Sme na správnej ceste

"Kylian potvrdil svoje veľké kvality, bol pre nás neustálou hrozbou. Myslím si však, že proti jednému z najkvalitnejších tímov na svete sme podali výborný výkon. Privítal by som, keby sme s takouto chuťou hrali každý týždeň. O to viac ma mrzí konečný výsledok.

Futbal je krutý a nám nezostáva nič iné iba akceptovať, že bývajú aj takéto dni. Naše výkony však majú stúpajúcu tendenciu a teší ma, že to dokážu oceniť aj fanúšikovia," dodal Zidane pre akreditované médiá.

Benzema má po súboji s PSG na svojom konte 64 gólov v najprestížnejšej európskej klubovej súťaži a mohlo ich byť aj viac, nebyť výborných zákrokov bývalého brankára Realu Keylora Navasa.

"Keylor ukázal výborný reflex, bol veľkou oporou Paríža. Diváci boli svedkami výnimočného zápasu proti mimoriadne silnému a disponovanému súperovi. Dali sme do toho všetko. Napriek dvom inkasovaným gólom to bol z našej strany vynikajúci výkon. Sme na správnej ceste," zdôraznil francúzsky útočník.

Tuchel: Ukázali sme našu mentalitu

Kouč Paríža Thomas Tuchel priznal, že zo strany jeho tímu to nebol najlepší výkon.

"Nezačali sme dobre. Proti tímu, ktorý v uplynulých rokoch vyhral trikrát za sebou Ligu majstrov, nám chýbalo viac sebavedomia a odvahy. Ku cti mužstva však slúži, že ani za stavu 0:2 sa nepoložilo a napokon dosiahlo cennú remízu. Ukázali sme našu mentalitu, nikdy sa nevzdávame.

Po góle na 1:2 to bolo pre nás ľahšie. Pomohli nám výborné zákroky Navasa a oživenie i kvalitu priniesli striedajúci hráči Neymar, Julian Draxler a Pablo Sarabia," pochvaľoval si nemecký kouč.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Real prišiel o Hazarda a stratil dvojgólový náskok. Zidane napriek tomu hráčov pochválil