Zmení sa dejisko finále Ligy majstrov? Klub z Premier League ponúkol svoj štadión

Futbalisti Manchestru City.
Futbalisti Manchestru City. (Autor: TASR/AP)
TASR|7. máj 2021 o 20:05

Dôvodom je pandémia koronavírusu.

LONDÝN. Konanie finále futbalovej Ligy majstrov 2020/2021 v Istanbule je ohrozené. Anglicko totiž pridalo Turecko do zoznamu krajín, pri ktorých vyžaduje po návrate povinnú 10-dňovú hotelovú karanténu.

Britská vláda následne oznámila, že je otvorená myšlienke, aby sa duel uskutočnil na Ostrovoch a nie v pôvodnom dejisku.

Vo finále sa stretnú dva anglické kluby Manchester City a Chelsea Londýn, hrať sa má v sobotu 29. mája na Atatürkovom Olympijskom Štadióne v Istanbule.

Organizátori plánujú vpustiť na štadión 10-tisíc fanúšikov oboch tímov. V Turecku však v poslednom čase rapídne vzrástol počet nakazených koronavírusom a z pohľadu Veľkej Británie sa stalo rizikovou krajinou.

Vycestovanie do nej umožňuje iba z nevyhnutných dôvodov. Toto nariadenie môže mať vplyv na cestu hráčov oboch klubov do Turecka.

Britský minister dopravy Grant Shapps v reakcii vyhlásil, že "Spojené kráľovstvo je veľmi otvorené smerom k organizácii finále Ligy majstrov na svojej pôde".

Anglická Futbalová asociácia (FA) uviedla, že diskutuje o tejto možnosti s Európskou futbalovou úniou (UEFA), no dodala, že rozhodnutie je na UEFA.

Anglický klub Aston Villa sa už medzičasom ponúkol, že usporiada spomenutý zápas na svojom štadióne v Birminghame.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Zmení sa dejisko finále Ligy majstrov? Klub z Premier League ponúkol svoj štadión