Liga majstrov: V súboji o titul privíta Oulu vlaňajšieho finalistu

SITA|8. feb 2016 o 10:23

Zápas sa odohrá v utorok od 17.30 hod. vo fínskom Oulu.

ZÜRICH. Vypredaná Energia Areena vo fínskom Oulu bude v utorok dejiskom finálového súboja 2. ročníka hokejovej Ligy majstrov (CHL).

Väčšina zo 6614 divákov bude na strane domáceho tímu Kärpät Oulu, ktorý v súboji o titul európskeho klubového kráľa privíta švédske mužstvom Frölunda Göteborg.

Američan najproduktívnejším hráčom

Začiatok stretnutia stanovili na 17.30 h, hlavnými rozhodcami budú Švajčiari Tobias Wehrli a Marc Wiegand. Ak sa zápas skončí po 60 minútach nerozhodne, nasleduje predĺženie na 20 minút. Ak ani v pridanom čase nepadne gól, rozhodnú samostatné nájazdy.

Slovenský hokej nebude mať vo finále zastúpenie.

"Kärpät má rovnako ako my štyri kvalitné vyrovnané formácie a dva fínske tituly z posledných dvoch rokov. My sa však chceme sústrediť na seba, predviesť svoju typickú hru a uspieť. Verím, že sme rýchlejší ako naši súperi," uviedol krídelník Frölundy Ryan Lasch na webe CHL.

Takýto gól strelil Lasch v zápase s Ingolstadtom.

Práve tento 29-ročný Američan je pred finálovým duelom najproduktívnejším hráčom Ligy majstrov s 15 bodmi za 6 gólov a 9 asistencií. Dosiahol ich v 12 zápasoch.

Pre porovnanie: najproduktívnejší hráč Kärpätu Julius Junttila vydoloval z 11 zápasov 10 bodov za 4 góly a 6 asistencií.

"Som nominovaný na MVP súťaže, čo je zásluha spoluhráčov aj fanúšikov, ktorí za mňa hlasovali. Samozrejme, prípadné individuálne ocenenie by som rád vymenil za triumf nášho tímu v Lige majstrov," dodal Lasch.

Vlani vyhrala Frölunda

Zatiaľ čo Oulu je vo finále CHL prvýkrát, Frölunda už má za sebou jednu neúspešnú finálovú účasť. Vlani v rozhodujúcom súboji o titul vo švédskom derby podľahla tímu Lulea HF aj so Slovákmi Petrom Cehlárikom a Christiánom Jarošom 2:4 na jej ľade.

Zaujímavé je, že v dvojzápasovom semifinále pred rokom Frölunda vyradila práve Oulu po výsledkoch 4:2 (d) a 2:3 po predĺžení (v).

Oulu pred finále hlási návrat skúseného obrancu Joniho Pitkänena (32), ktorý naposledy predtým hral súťažne v sezóne 2013/2014 v drese Caroliny v NHL. V zámorskej profilige odohral počas 9 sezón v základnej časti 535 zápasov, strelil 57 gólov a pridal 225 asistencií.

Aktuálne sa vracia po jeden a polročnej pauze spôsobenej zranením päty.

"Je skvelé, že Joni je späť v stave hrať hokej na vrcholnej úrovni a že a vracia práve v drese nášho klubu," uviedol športový riaditeľ Kärpät Oulu Harri Aho.

Pitkänen odohral už sobotňajší zápas najvyššej fínskej súťaže na ľade Kuopia, ktorý Oulu prehralo 1:2 po predĺžení.

Utorkové finále bude posledným 157. stretnutím z ponuky 2. ročníka CHL. Hralo sa od 20. augusta 2015 a na začiatku bolo v hre 48 tímov z 13 krajín vrátane slovenských zástupcov HC Košice a HK Nitra.

Košičania postúpili do 1. kola, čiže 1/16 finále play-off, kde nestačili na hráčov švédskej Skelleftey. Nitrania sa rozlúčili hneď po skupinovej fáze.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Liga majstrov: V súboji o titul privíta Oulu vlaňajšieho finalistu