Unavený Bayern začne hon za obhajobou, veľkokluby hrajú v Rumunsku

National Arena (Bukurešť, Rumunsko).
National Arena (Bukurešť, Rumunsko). (Autor: TASR/AP)
Sportnet, TASR|23. feb 2021 o 00:00

V utorok pokračuje Liga majstrov dvomi zápasmi.

BRATISLAVA. Futbalisti Bayernu Mníchov začnú cestu za obhajobou triumfu v Lige majstrov 2020/2021 vo vyraďovačke v nie najideálnejšom rozpoložení.

V utorok nastúpia v prvom osemfinále na Olympijskom štadióne v Ríme proti Laziu po nepresvedčivých ligových vystúpeniach s Bielefeldom (3:3) a Frankfurtom (1:2).

Druhé utorňajšie osemfinále je pre pandemické reštrikcie na programe v rumunskej Bukurešti medzi "domácim" Atléticom Madrid a londýnskou Chelsea.

Unavený Bayern bude favoritom

Bayern po zisku titulu na MS klubov FIFA momentálne v bundeslige nežiari. Jeho pohodlný sedembodový náskok na čele tabuľky sa scvrkol na dva body. Inkasuje veľa gólov, v 22 ligových zápasoch až 31, čo je jeho najhorší zápis za 29 rokov.

Vyzerá unavene a výkony hráčov zožali kritiku aj od klubového predsedu Karla-Heinza Rummeniggeho: "Sme príliš nedôrazní a máme kolísavé výkony. Niekedy to vyzerá tak, že súpera pritlačíme iba na posledných pár metroch. Musíme sa nad tým zamyslieť."

Trénerovi Hansimu Flickovi, ktorý získal s Bayernom šesť trofejí v jednej sezóne, chýbajú viacerí hráči. Benjamina Pavarda a Thomasa Müllera vyradil koronavírus, Corentin Tolisso je po operácii dlhodobo mimo, Serge Gnabry bojuje so zranením stehna.

Lazio sa na Bayern naladilo ligovým triumfom 1:0 nad FC Janov. Pre trénera Lazia Simoneho Inzaghiho išlo vo veku 44 rokov jubilejné 100. trénerské víťazstvo v Serii A.

"Teraz máme dva ciele. Prejsť v Lige majstrov cez obhajcu titulu do ďalšieho kola a v Serii A udržať miesto zaručujúce Európu, pričom vieme, že bojujeme proti gigantom," citovala agentúra AFP Inzaghiho.

"Bayern je šesťnásobným európskym šampiónom a bol jediný, ktorého sme v Lige majstrov nechceli dostať. Proti nim je to vždy strašne ťažké. Sú obhajca a favorit, ale my sa ich nebojíme. Majú teraz isté problémy. Túto výzvu si užijeme," dodal Inzaghi.

Súboj veľkoklubov v Bukurešti

Hráči Chelsea ukončili po štyroch víťazstvách v Premier League remizovali na ihrisku Southamptonu (1:1) a natiahli šnúru bez prehry na šesť duelov. Pod taktovkou trénera Thomasa Tuchela ešte neprehrali.

Tuchel vzbudil rozruch v britských médiách, keď vystriedal Calluma Hudsona-Odoia. Poslal ho do druhého polčasu, ale po 30 minútach ho stiahol.

"Takéto veci sa vo futbale stávajú. Nezapadol dobre do zápasu, čakal som od neho viac. Ale pre mňa toto nie je veľká téma. Obaja sme už spolu hovorili, v tréningu bol fantastický. Teraz to musí prehltnúť a v tréningu sa pripraviť čo najlepšie na zápas s Atléticom," reagoval nemecký kouč.

Líder La Ligy Atlético v sobotnej generálke na osemfinále Ligy majstrov zlyhal, doma prehral s Levante 0:2. Bola to pre neho na domácej ligovej pôde prvá prehra po 447 dňoch.

Zverenci trénera Diega Simeoneho v tejto sezóne La Ligy prehrali len druhýkrát.

"Liga je taká. Sú počas nej veľké momenty, prekážky aj prehry. To platí pre každého, nielen pre Atlético Madrid. Proti Levante tam boli aj pozitívne veci, ktoré môžeme preniesť do súboja v Lige majstrov," povedal Simeone.

Liga majstrov - osemfinále, prvé zápasy

utorok, 23. februára o 21.00 SEČ:

Atlético Madrid - Chelsea Londýn /v Bukurešti, rozhoduje: Felix Brych (Nem.)/

Lazio Rím - Bayern Mníchov /rozhoduje: Orel Grinfeeld (Izr.)/

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Unavený Bayern začne hon za obhajobou, veľkokluby hrajú v Rumunsku