Mercedes ovládol kvalifikáciu na VC Monaka, domáci Leclerc zlyhal

Lewis Hamilton.
Lewis Hamilton. (Autor: TASR)
SITA|25. máj 2019 o 16:53

Hamilton predbehol tímového kolegu.

Výsledky - Veľká cena Monaka F1 - Monte Carlo - sobota

Kvalifikácia:

1.Lewis HamiltonV. BritániaMercedes1:10,166 min
2.Valtteri BottasFínskoMercedes+0,086 s
3.Max VerstappenHolandskoRed Bull+0,475 s
4.Sebastian VettelNemeckoFerrari+0,781 s
5.Pierre GaslyFrancúzskoRed Bull+0,875 s
6.Kevin MagnussenDánskoHaas+0,943 s

MONTE CARLO. Britský pilot Lewis Hamilton sa stal víťazom sobotňajšej kvalifikácie na nedeľňajšiu Veľkú cenu Monaka formuly 1, šieste podujatie tohtoročného seriálu majstrovstiev sveta.

Tridsaťštyriročný úradujúci a päťnásobný svetový šampión jazdiaci vo farbách tímu Mercedes utvoril časom 1:10,166 min nové absolútne maximum mestského okruhu v Monte Carle a La Condamine.

Rodák zo Stevenage zdolal o 86 tisícin sekundy fínskeho tímového kolegu Valtteriho Bottasa a pripísal si 85. pole position v kariére, druhú v aktuálnej sezóne.

"Toto sú preteky, o ktorých sníva každý jazdec už odmalička. Prišli sme sem so skvelým autom, s Valtterim sme zviedli veľkú bitku. Pre toto víťazstvo som musel siahnuť na dno síl, viac ako kedykoľvek predtým. V zákrute Rascasse som mal menšie problémy, ale napokon som to ustál. Je to perfektné," povedal Hamilton.

Na treťom mieste s mankom 475 tisícin sekundy skončil Holanďan v službách Red Bullu Max Verstappen. Až so štvrtou pozíciou sa musel uspokojiť Nemec Sebastian Vettel na monoposte Ferrari (+0,781 s).

Jeho tímový kolega a víťaz tretieho meraného tréningu Charles Leclerc prekvapujúco nepostúpil z prvej časti kvalifikácie a v domácej veľkej cene odštartuje zo 16. priečky. Nedeľňajšia VC Monaka odštartuje o 15.10 h.

Nachádzate sa tu:
Domov»Formula 1»Mercedes ovládol kvalifikáciu na VC Monaka, domáci Leclerc zlyhal