Lewandowski prestúpi do Bayernu, tvrdí jeho agent

(Autor: SITA/AP)
Pavol Spál|27. máj 2013 o 12:02

Bayern Mníchov oberá konkurenciu a zrejme vykúpi aj jedného z najlepších útočníkov na svete.

Agentúrny text sme nahradili autorským článkom SME o 22.23.

BRATISLAVA. Je najlepší v Európe a ešte bude silnejší. Bayern Mníchov zrejme posilní jeden z najžiadanejších hrotových útočníkov planéty.

„Robert Lewandowski v lete prestúpi z Borussie Dortmund do Bayernu. Už nemá cenu to zastierať. Robert chce odísť, a tak sa aj stane,“ vyhlásil futbalistov agent Cezary Kucharski pre poľskú televíziu TVN24.

Lewandowski upútal štyrmi gólmi v semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid. Bol druhým najlepším strelcom bundesligy (24 gólov) i Ligy šampiónov (desať). Celkovo strelil v sezóne tridsaťšesť gólov.

„Je to iba otázka času, všetko môže byť potvrdené v priebehu jedného až troch týždňov. Pre nás je to jasná vec, no ešte sme nič nepodpísali.“

Potrebuje novú výzvu

Poliak má s Dortmundom zmluvu do leta 2014, odmieta ju predĺžiť. Dortmund nemá veľmi na výber. Každý, kto sledoval Lewandowského kariéru, vie, že nikde nehral viac ako dva roky. V Borussii pôsobí už tretiu sezónu.

„Potrebuje novú výzvu, nových ľudí okolo seba, nového trénera i motiváciu,“ dodal jeho agent Kucharski.

Bayern tak svojho rivala z Dortmundu zrejme oberie o ďalšieho kľúčového hráča. Mníchov už s istotou posilní Mario Götze. Dvadsaťročný talent s prezývkou nemecký Messi prestúpil za 37 miliónov eur. Cena Poliaka sa pohybuje zhruba na rovnakej úrovni.

Oboch hráčov si vytypoval Pep Guardiola, ktorý od leta povedie Bayern.

Poľský útočník pritom nedávno vyhlásil, že ho fascinuje Premier League. „Videl som z nej toľko zápasov, že by som mohol o nej napísať kroniku,“ tvrdil Lewandowski.

Falcaa má získať Monaco

O zrejme najväčší prestup tohto leta sa postará Radamel Falcao, o ktorého bojujú najbohatšie kluby sveta. Všetkých údajne preplatí AS Monaco, ktoré je ochotné za Kolumbijčana zaplatiť šesťdesiat miliónov eur. Falcao podľa španielskych médií v pondelok už absolvoval v Monacu lekárske testy.

Monaco si nedávno vybojovalo postup do najvyššej francúzskej súťaže a ihneď nakupuje. Vďaka peniazom ruského miliardára Dmitrija Rybolovleva už získalo dvojicu stredopoliarov z FC Porto Jamesa Rodrigueza a Joaa Moutinha za 70 miliónov eur.

Falcao si vraj zvolil Monaco preto, že ako cudzinec tam nemusí platiť daň zo mzdy. Kolumbijčan dal v tejto sezóne v španielskej lige 28 gólov. Viac ich dali iba Ronaldo a Messi.

Neymar preferuje Messiho

Ďalšieho výnimočného strelca zo Santosu už získala Barcelona. Za Neymara zaplatí asi 54 miliónov. „Syn mi vravel, že zahrať si s Messim znamená preňho viac, ako keby celú sezónu odohral s Cristianom Ronaldom,“ tvrdil na sociálnej sieti otec dnes najväčšej brazílskej hviezdy.

„Vybral si srdcom i po futbalovej stránke mu viac sadne Barcelona,“ dodal Neymar senior.

Bývalý slávny hráč i tréner Barcelony Johan Cruyff prestup Neymara neschvaľuje. „Messi a Neymar sú dvaja kapitáni na jednej lodi. To nemôže fungovať,“ oponuje jeden z najlepších futbalistov v dejinách.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Lewandowski prestúpi do Bayernu, tvrdí jeho agent