Z Vlhovej a Shiffrinovej mala komplexy. Kariéru šampiónky zachránili lekári

Kanadská lyžiarka Laurence St. Germainová pózuje so zlatou medailou, ktorú získala v slalome na MS.
Kanadská lyžiarka Laurence St. Germainová pózuje so zlatou medailou, ktorú získala v slalome na MS. (Autor: Tlačová agentúra SR/AP)
Boris Vanya|18. feb 2023 o 23:40

Laurence St. Germainová vyhrala senzačne slalom.

MÉRIBEL, BRATISLAVA. Na veľkom podujatí nikdy neskončila v slalome lepšie ako šiesta. Na majstrovstvách sveta v zjazdovom lyžovaní vo Francúzsku však predviedla Laurence St. Germainová dve životné jazdy.

Po prvom kole sa dostala Kanaďanka s číslom 18 na skvelé tretie miesto. Ani vtedy by na jej víťazstvo zrejme nikto nestavil. Lenže St. Germainová sa nezľakla výzvy.

Po druhom kole sa dostala na pozíciu líderky a potom už len s napätím v cieli sledovala, ako Švajčiarku Wendy Holdenerovú vyradila z medailovej hry chyba a najväčšia favoritka Američanka Mikaela Shiffrinová druhú jazdu nezvládla.

 Naozaj som to nečakala, usmievala sa v cieli 28-ročná lyžiarka do kamery televízie FIS.

Je to neuveriteľné! Pred druhou jazdou som bol veľmi vystresovaná a bolo mi zle, ale potom som sa upokojila. V hornej časti trate som spravila chybu, ale pokračovala som a povedala som si, že už len zídem celkom dole. A fungovalo to, dodala. 

Súperky poznala z televízie

Rodáčka z dediny Saint-Ferréol-les-Neiges v provincii Quebec debutovala vo Svetovom pohári v Aspene v novembri 2015. Obsadila 27. miesto, ale nezískala žiadne body, lebo za víťaznou Mikaelou Shiffrinovou zaostala priveľa - vyše osem sekúnd.

Druhá v týchto pretekoch skončila Veronika Zuzulová, jedenásta bola Petra Vlhová. Šudentka informatiky na univerzite v americkom Vermonte sa však zlepšovala. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Zjazdové lyžovanie»Z Vlhovej a Shiffrinovej mala komplexy. Kariéru šampiónky zachránili lekári