Lašák ostáva v Mytišči do konca sezóny

Ján Lašák ostáva v Rusku, v Košiciach chytať nebude.
Ján Lašák ostáva v Rusku, v Košiciach chytať nebude. (Autor: Veronika Janušková)
Sportnet|25. jan 2010 o 14:40

Po decembrovej reprezentačnej prestávke odchádzal z Košíc na hosťovanie do Ruska s tým, že koncom januára je späť v HC. Situácia sa zmenila. Brankár Ján Lašák dochytá sezónu v klube Atlant Mytišči.

Agentúrny materiál sme nahradili autorským článkom redakcie Korzára.

S účastníkom KHL predĺžil kontrakt do konca sezóny, pochopiteľne so súhlasom Košíc.

KOŠICE. Brankár Ján Lašák v HC Košice už v sezóne 2009/2010 neodchytá ani jedinú minútu. Do Ruska odchádzal s tým, že zmluvu s Mytišči má do 30. januára a potom bude opäť k dispozícii oceliarom. No situácia sa zmenila. Lašák zotrvá v ruskej KHL. Mytišči mu ponúklo predĺženie zmluvy a slovenský gólman na ponuku pristal.

"S Lašákom sme predĺžili kontrakt do konca sezóny," povedal podľa denníkov Sport-Express a Sovietskij Sport na tlačovej konferencii po zápase s Dinamom Moskva tréner Atlantu Nikolaj Borščevskij.

Požiadal o zotrvanie

Po Lašákovom odchode sa do bránky vrátil Július Hudáček. Počas jeho choroby chytal Tomáš Halász. K spomínanej dvojici sa teda Lašák v závere extraligového ročníka nepridá, aj keď pôvodná dohoda znela, že sa vráti. "Počas Lašákovho pôsobenie v Mytišči nás požiadal, či by sme pristali na jeho zotrvanie v ruskom klube, ak by sa mu otvorili dvere k zotrvaniu v Mytišči aj v nasledujúcej sezóne. Keďže klub má o neho záujem, s Lašákom sme sa férovo dohodli na tom, že môže pokračovať v kariére v Rusku," povedal nám generálny manažér HC Košice Juraj Bakoš.

Korektná dohoda

Ján Lašák je hráčom Pardubíc. Tie ho do konca tejto sezóny uvoľnili na hosťovanie do Košíc. Oceliari mu zase umožnili napriek podpísanému kontraktu ísť do Ruska do konca januára. Tam mal načas nahradiť Švajčiara Martina Gerbera, ktorý sa v decembri vážne zranil. Ruský klub dal v závere sezóny zelenú Slovákovi, Gerber si môže hľadať iné pôsobisko, zrejme pôjde do švédskeho tímu MODO Hockey. Lašák mohol ostať v Mytišči len so súhlasom Košíc.

"S Jánom Lašákom sme sa dohodli korektne, to znamená, že jeho pôsobenie v Košiciach, nebude náš klub stáť nič," upresnil spôsob kompenzácie Juraj Bakoš.

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Lašák ostáva v Mytišči do konca sezóny