Lacko vzdal dobre rozohratý zápas, kvôli kŕčom

Lukáš Lacko strečoval dobre rozohratý zápas.
Lukáš Lacko strečoval dobre rozohratý zápas. (Autor: TASR/AP)
TASR|29. aug 2016 o 21:12

Lukášovi Lackovi stačilo v zápase 1. kola US Open s Američanom Ernstom Escobedom na víťazstvo získať už len tri gemy. Od stavu 3:1 vo štvrtom sete ich však prehral päť v rade a zápas vzdal.

NEW YORK. Slovenský tenista Lukáš Lacko ani na siedmy pokus nepostúpil do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji US Open. Zápas proti domácemu držiteľovi voľnej karty Ernestovi Escobedovi skrečoval za stavu 4:6, 6:4, 6:4, 3:6.

Jeho súper sa v stredu stretne s Britom Kyleom Edmundom, ktorý prekvapujúco vyradil trinásteho nasadeného Francúza Richarda Gasqueta hladko 6:2, 6:2, 6:3.

Lacko nezachytil začiatok zápasu a po strate podania vo štvrtom geme prehrával 1:4. V ďalšom priebehu prvého setu síce znížil na 4:5, no v desiatom geme ho opäť nepodržal servis. O osude druhého i tretieho dejstva rozhodol Lackov brejk v koncovkách setov.

Lukáš Lacko zápas 1. kola vzdal a na US Open končí.
Lukáš Lacko zápas 1. kola vzdal a na US Open končí. (Autor: TASR/AP)

Vo štvrtom dejstve viedol slovenský daviscupový reprezentant 3:1, ďalších päť gemov sa však stalo korisťou Escobeda a Lacko následne zápas vzdal.

"Do zápasu som vstupoval so žalúdočnými problémami a s bolesťou v nohe. Vo štvrtom sete, keď som viedol 3:1, prišli kŕče z dehydratácie. Snažil som sa s tým bojovať, ale iba sa to zhoršovalo. Som smutný, stačili tri gemy. Žiaľ, to sa stáva. Dúfam, že budem fit na Davis Cup. Ďakujem všetkým, čo ma prišli povzbudiť, atmosféra bola skvelá," uviedol Lukáš Lacko na svojej facebookovej prezentácii.

Muži - dvojhra - 1. kolo:

Ernesto Escobedo (USA) - Lukáš LACKO (SR) 6:4, 4:6, 4:6, 6:3 - skreč

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko vzdal dobre rozohratý zápas, kvôli kŕčom