Lacko uspel v kvalifikácii a na Australian Open si zahrá v hlavnej súťaži

(Autor: Twitter)
SITA|14. jan 2017 o 06:58

Slovenský tenista sa v hlavnom pavúku v Melbourne predstaví deviaty raz. Najďalej sa dostal do tretieho kola.

MELBOURNE. Slovenský tenista Lukáš Lacko si zahrá v hlavnej súťaži dvojhry mužov na úvodnom grandslamovom turnaji sezóny Australian Open na tvrdom povrchu v Melbourne. Lacko nasadený ako desiaty vo finále kvalifikácie zdolal Američana Denisa Kudlu (18.) za hodinu a desať minút presvedčivo minút 6:2, 6:2.

Jeho súperom v prvom kole bude 26. nasadený Španiel Albert Ramos-Vinolas.

Australian Open - finále kvalifikácie:

/celková dotácia 50 miliónov AUD, tvrdý povrch/

Lukáš Lacko (SR-10) - Denis Kudla (USA-18) 6:2, 6:2

/za 70 minút/

Dvadsaťdeväťročný piešťanský rodák sa predstaví v hlavnom pavúku na južnej pologuli po deviaty raz. V roku 2012 bol účastníkom tretieho kola, čo je jeho kariérne maximum na tomto podujatí.

Podľa štatistík Lacko (122. v rebríčku ATP) v zápase nad kyjevským rodákom Kudlom (130.) jednoznačne dominoval. Ani raz neprišiel o svoje podanie, kým to súperove získal štyrikrát z desiatich možností.

V prvom sete Lacko ušiel Kudlovi z 2:2 na 6:2 a v tom druhom odovzdal prvý gem za stavu 3:0. Neskôr zvýšil na 5:2 a potom dvadsaťštyriročného súpera po štvrtý raz brejkol. Využil prvý mečbal. Vo vzájomnej bilancii s Američanom vyrovnal na 2:2.

Lacko si v hlavnej súťaži v Austrálii zahral naposledy pred dvoma rokmi.
Skončil v druhom kole, keď ho vyradil Bulhar Grigor Dimitrov.

Okrem Lacka sa v hlavnej súťaži v Melbourne predstaví aj Martin Kližan, ktorý sa v prvom kole stretne s nasadenou štvorkou, Švajčiarom Stanom Wawrinkom.

Pôvodne malo Slovensko v mužskej kvalifikácii štvornásobné zastúpenie, ale trio Jozef Kovalík, Norbert Gombos, Andrej Martin neprešlo cez prvé kolo.

V ženskej dvojhre malo istotu účasti v hlavnej singlovej súťaži trio Dominika Cibulková, Kristína Kučová a Jana Čepelová.

Z kvalifikácie ich doplnila Rebecca Šramková.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Australian Open»Lacko uspel v kvalifikácii a na Australian Open si zahrá v hlavnej súťaži