Lacko prehral v semifinále na challengeri v St. Rémy

SITA|10. sep 2011 o 19:41

Lukáš Lacko prehral v semifinále dvojhry na turnaji vo francúzskom Saint-Rémy-de-Provence s Arnaudom Clémentom, v ich druhom vzájomnom súboji 7:6 (3), 3:6, 3:6.

ST. RÉMY. Slovenský tenista Lukáš Lacko nasadený ako ôsmy prehral v sobotňajšom stretnutí semifinále dvojhry na turnaji vo francúzskom Saint-Rémy-de-Provence s bývalým členom Top 10 svetového rebríčka, domácim 33-ročným Arnaudom Clémentom, v ich druhom vzájomnom súboji 7:6 (3), 3:6, 3:6. Vlani v septembri na "harde" v hale Metz prekonal rovnakého súpera 6:4, 6:2.

Dvadsaťtriročný piešťanský rodák Lacko prelomil servis finalistu melbournských grandslamových Australian Open 2001 Clémenta (momentálne 153. v systéme) hneď v úvodnom geme, ale za stavu 4:3 stratil vlastné podanie na nulu. V deviatej hre využil posledný zo série troch brejkbalov, vzápätí však nezvládol servis na zisk tejto časti, ba neskôr dokonca čelil setbalovej hrozbe v dvanástom geme. Odolal a v tajbrejku predviedol priebežný obrat z 0:2 na 5:2 a príjem, čím navodil rozhodnutie.

V druhej časti dosiahol Francúz brejk na 2:1 a dokázal ho aj potvrdiť, lenže Slovák sa dostal z 1:3 na 3:3. Následne však znova prišiel o podanie a stalo sa mu to aj v deviatom geme. Na úvod tretej časti Lacko sľubne zvládol brejk, ale v ďalších štyroch hrách si pripísal dovedna len dva fiftíny - 1:4. Ako returnujúci za stavu 2:4 sa nádejne vyškriabal z 0:40 na zhodu, ba dokonca mal brejkbal, ktorý však nevyužil (2:5). Ukázalo sa, že to bola posledná šanca.

Zverenec šéftrénera úseku chlapcov v rámci programu NTC Tibora Tótha Lacko (162. v hodnotení, bol už aj na 60. priečke) si odnáša 29 bodov do renkingu a šek na 2130 eur.

Päťnásobný štvrťfinalista z hlavnej profesionálnej úrovne ATP World Tour Lacko zatiaľ má na konte tri challengerové trofeje. Premiérovo sa radoval na sklonku roka 2007 v dánskom Koldingu. Predvlani v máji sa presadil v uzbeckej Fergane a na prelome októbra a novembra 2009 v kórejskom Soule. Naposledy si zahral o challengerovú trofej v novembri 2010 v talianskom Ortisei a podľahol 3:6, 5:7 Poliakovi Michalovi Przysieznému, ktorý mu nastrieľal 22 es.

Úradujúci slovenský Tenista roka Lacko figuruje v predbežnej nominácii domáceho tímu na budúcotýždňový bratislavský antukový zápas s Ukrajincami v rozhodujúcom 2. kole play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára.

Dvojhra - semifinále ATP Challenger Tour Trophée des Alpilles:

Arnaud Clément (Fr.-6) - Lukáš Lacko (SR-8) 6:7 (3), 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko prehral v semifinále na challengeri v St. Rémy