Lacko postúpil na Slovak Open do štvrťfinále

Lukáš Lacko
Lukáš Lacko (Autor: SITA)
TASR|17. nov 2011 o 18:26

Slovenský tenista vyradil na turnaji v Bratislave Čecha Jána Hájka.

BRATISLAVA. Slovenský tenista Lukáš Lacko sa prebojoval už do štvrťfinále dvojhry na bratislavskom challengeri Slovak Open (dotácia 85.000 eur). V druhom kole si poradil so svojím deblovým partnerom Čechom Janom Hájekom za 1:25 h v dvoch setoch 7:6 (4) a 6:2.

Jeho štvrťfinálovým súperom bude v piatok siedmy nasadený Nemec Michael Berrer, s ktorým pred dvomi rokmi prehral v semifinále. Celkovo má s predvlaňajším bratislavským šampiónom bilanciu 0:3. Lacko má vďaka postupu medzi elitnú osmičku už teraz istú prémiu 2480 eur a 20 bodov do rebríčka ATP Entry.

Lacko čelil hneď v úvodnom geme duelu s Hájekom dvom brejkbalom, odvrátil ich však a v ďalšom priebehu prvého setu si suverénne vyhrával svoje podania. Za stavu 5:4 mal k dispozícii setbal, no nevyužil ho a tak rozhodnutie napokon padlo v tajbrejku.

Čaká ho bývalý hráč top päťdesiat

V skrátenej hre si Lacko po dvoch minibrejkoch vybudoval náskok 4:0 a za stavu 6:4 premenil po víťaznom forhende v poradí tretí setbal. V druhom dejstve Lacko po dvoch brejkoch odskočil Hájekovi na 4:1 a zápas už dotiahol do úspešného konca. Za stavu 5:2 premenil pri vlastnom podaní po víťaznom forhendovom longlajne hneď prvý mečbal a vyrovnal vzájomnú bilanciu s českým tenistom na 2:2.

Lacko si postup do štvrťfinále cení. "Po zisku titulu na turnaji v Izmiri som odohral niekoľko smolných zápasov. Som rád, že na bratislavskom challengeri, ktorý je pre mňa vždy špecifickým turnajom, sa mi podarilo postúpiť medzi najlepšiu osmičku. Zápas proti Hájekovi bol úplne iný ako duel s Kubotom. Honza mixuje údery, v prvom sete dobre servoval a hral lopty tesne k čiaram. Jeho údery mali dobrú dĺžku. Víťazstvo v tajbrejku ma povzbudilo. Zlepšil som pohyb po dvorci, on potom začal skracovať údery a už bol neškodný. Proti Berrerovi to bude ťažký zápas. Je to hráč bývalej svetovej päťdesiatky," povedal Lacko.

dvojhra - 2. kolo:

Lukáš LACKO (SR) - Jan Hájek (ČR) 7:6 (4), 6:2

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Lacko postúpil na Slovak Open do štvrťfinále