Kužmová uspela pri grandslamovom debute, postúpila do druhého kola kvalifikácie

Viktória Kužmová.
Viktória Kužmová. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|24. máj 2017 o 11:40

Slovenská tenistka suverénne zdolala niekdajšiu 56. hráčku sveta.

PARÍŽ. Slovenská tenistka Viktória Kužmová v stredu uspela pri svojom grandslamovom debute na seniorskej úrovni.

Roland Garros - 1. kolo kvalifikácie:

Viktória Kužmová (SR) - Alla Kudriavcevová (Rus.)

6:2, 6:3

Zvíťazila nad rovnako nenasadenou Ruskou Allou Kudriavcevovou 6:2, 6:3 v zápase prvého kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry žien na Roland Garros na antuke v Paríži.

Devätnásťročná Košičanka Kužmová, 164. v renkingu WTA, hrala s 29-ročnou niekdajšou 56. ženou hodnotenia Kudriavcevovou (212.) premiérovo v kariére.

"Hrala som dobre, kurty su rýchlejšie, tak mi to viac sedí. Som spokojná s predvedeným výkonom. Kudriavcevová sa snažila hrať veľmi rýchlo, skôr tak hardovo," povedala Kužmová pre stránku starsforstars.eu.

Zverenkyňa Jána Sabovčíka v rámci projektu NTC bude vo štvrtok v druhom kole čeliť 32-ročnej Bethanie Mattekovej-Sandsovej nasadenej ako dvanástej. Američanka je líderkou počítačového poradia vo štvorhre, vo dvojhre sa nachádza na 116. pozícii, v minulosti bola aj v najlepšej svetovej tridsiatke.

Kužmová vlani bola vo finále dvojhry junioriek na rovnako hodnotných newyorských US Open, na ktorých v roku 2015 získala titul v dievčenskej štvorhre. Na Roland Garros si predvlani ako kvalifikantka zahrala druhé kolo dvojhry junioriek, čím sa dostala o zápas ďalej ako v roku 2014.

Už v utorok postúpila do druhého kola kvalifikácie Rebecca Šramková. Priamo v hlavnej fáze na medzinárodných otvorených majstrovstvách Francúzska sa zo Slovenska predstavia Dominika Cibulková, Jana Čepelová, Kristína Kučová a Magdaléna Rybáriková, u mužov Martin Kližan.

V stredu majú pred sebou druhé kolo kvalifikácie Norbert Gombos a Jozef Kovalík, do úvahy prichádza ich derby vo finálovom treťom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Roland Garros»Kužmová uspela pri grandslamovom debute, postúpila do druhého kola kvalifikácie