Kučová postúpila do finále kvalifikácie

TASR|15. jún 2011 o 15:52

Slovenská tenistka Zuzana Kučová sa prebojovala do finále kvalifikácie na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

WIMBLEDON. V druhom kole vyradila najvyššie nasadenú Španielku Vivien Llagosterovú Vivesovú v dvoch setoch 6:4 a 6:4. V dueli o postup do hlavnej súťaže nastúpi vo štvrtok proti devätnástej nasadenej Taiwančanke Kai-Chen Chang.

Ak staršia zo sestier Kučových zvíťazi, Slovensko bude mať v ženskom singli na tráve All England Clubu štvornásobné zastúpenie. Trio Dominika Cibulková, Daniela Hantuchová a Magdaléna Rybáriková sa na základe rebríčkového postavenia dostane priamo do hlavného pavúka.

Zuzana Kučová po postupe do finále kvalifikácie žiarila spokojnosťou. "Dnes som podala asi môj najlepší výkon na tráve v doterajšej kariére. Hrala som útočne, všetko mi vychádzalo a pri dôležitých stavoch som mala aj povestné "šťastíčko". Zajtra mám vo finále kvalifikácie veľmi ťažkú súperku. Sun hrá loptičky veľmi rýchlo po odskoku a je aj šikovná. Bude to ťažký zápas," povedala pre TASR Kučová, ktorá sa vlani predstavila vo Wimbledone v 1. kole.

Lukáš Lacko a Čech Lukáš Rosol prehrali v stredajšom stretnutí finálového 2. kola kvalifikácie štvorhry mužov na treťom grandslamovom turnaji sezóny Wimbledone v Londýne s americkými sedmičkami "pavúka" Ryanom Harrisonom a Travisom Retenmaierom 6:4, 3:6, 4:6.

Dvadsaťtriročný piešťanský rodák Lacko sa vo štvrtok predstaví vo finálovom 3. kole kvalifikácie wimbledonskej dvojhry, jeho súperom bude Japonec Go Soeda.

Výsledky:

Dvojhra žien - kvalifikácia - 2. kolo:

Zuzana Kučová (SR) - Nuria Llagosterová-Vivesová (Šp.-1) 6:4, 6:4

Štvorhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo (finále):

Karol Beck, David Škoch (SR/ČR-8) - Sanchai Ratiwatana, Sonchat Ratiwatana (Thaj.-2) 6:3, 6:4

Ryan Harrison, Travis Rettenmaier (USA-7) - Lukáš Lacko, Lukáš Rosol (SR/ČR) 4:6, 6:3, 6:4

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kučová postúpila do finále kvalifikácie