Slovensko má novú tenisovú jednotku. Rozhodol o tom skvelý týždeň v Poľsku

Kristína Kučová.
Kristína Kučová. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. júl 2021 o 11:56

Stále však zaostáva za svojím kariérnym maximom.

BRATISLAVA. Slovenská tenistka Kristína Kučová síce nedotiahla do víťazného konca svoje snaženie na turnaji WTA 250 v poľskej Gdyni, ale aj vďaka finálovej účasti si zabezpečila post národnej jednotky.

V rebríčku WTA vo dvojhre sa v pondelok objavila na 120. mieste, čím o dve priečky preskočila krajanku Annu Karolínu Schmiedlovú. V druhej stovke sa nachádza aj Viktória Kužmová na 157. pozícii.

Tridsaťjedenročnej Kučovej patrila pred turnajom na severe Poľska až 150. priečka, po štyroch víťazstvách sa však posunula o tridsať miest nahor. Jej kariérnym maximom vo dvojhre zostáva 71. pozícia zo septembra 2016.

V Gdyni sympatická Bratislavčanka zaujala už postupom do semifinále, keď takmer štyri hodiny bojovala vo štvrťfinále s Jekaterinou Gorgodzeovou z Gruzínska, kým ju zdolala v troch tajbrejkoch 6:7 (4), 7:6 (7) a 7:6 (3).

S dĺžkou 3:55 h to bol najdlhší zápas tohto roku na okruhu WTA. Vo finále síce odvrátila päť mečbalov, ale napokon prehrala s belgickou reprezentantkou s ukrajinským rodiskom Marynou Zanevskou za 1:53 h 4:6, 6:7 (4).

"Som veľmi šťastná a vďačná za celý tento turnaj. Prežila som veľký tenisový týždeň a ďakujem všetkým, ktorí mi na diaľku držali palce a najmä piatim fanúšikom, ktorí vycestovali za mnou do Poľska. Vo finále som bojovala, ale moja súperka zvíťazila zaslúžene," uviedla Kristína Kučová na pozápasovej ceremónii v Gdyni.

V najlepšej desiatke singlového rebríčka WTA je všetko po starom. Na čele zostala Austrálčanka Ashleigh Bartyová pred Japonkou Naomi Osakovou a Bieloruskou Arinou Sobolenkovou. Najlepšia Češka Karolína Plíšková je na siedmom mieste.

V mužskom renkingu ATP sa počas rozohraného olympijského turnaja v Tokiu rovnako nemenilo poradie na horných priečkach. Suverénne vedie Srb Novak Djokovič pred Rusom Daniilom Medvedevom a Španielom Rafaelom Nadalom.

Švajčiar Roger Federer je deviaty a najlepší Slovák Norberg Gombos figuruje na 98. mieste. V druhej stovke sú ďalší piati slovenskí tenisti - stošestnásty Andrej Martin, stotridsiatyprvý Jozef Kovalík, stopäťdesiaty Alex Molčan, stoosemdesiatysiedmy Filip Horanský a Lukáš Lacko na 193. mieste.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Slovensko má novú tenisovú jednotku. Rozhodol o tom skvelý týždeň v Poľsku