Slovensko na takýto moment čakalo dlho. Hagarov bronz má cenu zlata, vraví šéf zväzu

Tréner Vladimír Dvojnikov a šéf zväzu Jozef Beständig s Adamom Hagarom po odovzdávaní medailí v Pekingu.
Tréner Vladimír Dvojnikov a šéf zväzu Jozef Beständig s Adamom Hagarom po odovzdávaní medailí v Pekingu. (Autor: Slovenský krasokorčuliarsky zväz)
Titanilla Bőd|12. dec 2023 o 09:00

Výkon Adama Hagaru vzbudil pozornosť na celom svete.

BRATISLAVA. Slovenské krasokorčuľovanie malo v minulosti svojich velikánov, v ére samostatnosti sa však veľký úspech nechal na seba dlho čakať.

17-ročný Adam Hagara cez víkend v Pekingu dosiahol veľmi cenný výsledok: vo finále juniorskej Grand Prix získal bronzovú medailu.

Jeho výkon zhodnotil v rozhovore pre Sportnet prezident Slovenského krasokorčuliarskeho zväzu JOZEF BESTÄNDIG.

Hagarov bronz ste označili za najväčší úspech slovenského krasokorčuľovania v ére samostatnosti. Prečo je tento úspech taký výnimočný?

Adam je prvý slovenský krasokorčuliar, ktorý sa dostal do finále Grand Prix. To sa nepodarilo nikomu, ani našej úspešnej reprezentantke Nicole Rajičovej. Adam navyše vo finále získal medailu.

Je to kategória, v ktorej dovedna súťažilo 114 chlapcov a len šiesti sa dostali do finále. A z týchto šiestich je Adam tretí.

V Pekingu sa rozdávalo dokopy 24 medailí (12 pre juniorov, 12 pre seniorov), z toho len sedem putovalo do európskych krajín, a z nich jedna ide na Slovensko. Táto bronzová medaila je pre Slovensko zlatom.

Adama si vybrali organizátori aj na exhibíciu, pritom z juniorských kategórií tam automaticky štartujú iba víťazi. Je to neuveriteľné, je to super.

Strávil som s Adamom aj tlačovú konferenciu po pretekoch a z medailistov bol jediný, ktorý rozprával v angličtine. V Adamovi niečo je, a sme za to vďační.

V Pekingu ste boli prítomný ako tímlíder. Už pred krátkym programom ste podľa vlastných slov prekonali menší infarkt. Čo sa stalo?

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Krasokorčuľovanie»Slovensko na takýto moment čakalo dlho. Hagarov bronz má cenu zlata, vraví šéf zväzu