Kozáčik si pripísal najviac zákrokov zo všetkých brankárov

Matúš Kozáčik zlikvidoval v šiestich dueloch 40 striel súperov.
Matúš Kozáčik zlikvidoval v šiestich dueloch 40 striel súperov. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. dec 2013 o 14:23

Bola to pre mňa veľká škola a obrovská skúsenosť hrať proti takýmto skvelým súperom, povedal.

PLZEŇ. Jedným z kľúčových hráčov Viktorie Plzeň v ceste tohtosezónnou pohárovou Európou je slovenský brankár Matúš Kozáčik.

Takmer dvojmetrový gólman sa veľkou mierou pričinil o postup úradujúceho českého šampióna do skupinovej fázy Ligy majstrov 2013/2014 i následné tretie miesto v D-skupine znamenajúce presun do jarného šestnásťfinále Európskej ligy.

Paradoxné je, že 29-ročný rodák z Dolného Kubína je najlepší a zároveň najhorší brankár v dvoch dôležitých štatistikách.

Podľa portálu iDnes.cz vďaka aktivite súperov Bayernu Mníchov, Manchestru City a CSKA Moskva čelil najväčšiemu počtu striel zo všetkých gólmanov v súťaži a pripísal si aj najvyšší počet zákrokov - až 40.

Inkasoval však 17-krát, čo je spoločne s brankárom CSKA Igorom Akinfejevom najviac spomedzi brankárov v LM 2013/2014.

"Bola to pre mňa veľká škola a obrovská skúsenosť hrať proti takýmto skvelým súperom. Myslím si, že som ešte nikdy nechytal proti takým kvalitným hráčom ako majú CSKA, Bayern a Manchester City," povedal člen slovenskej reprezentácie.

"Nevidím u neho žiadnu slabinu," poznamenal pred časom o Kozáčikovi legendárny bývalý československý brankár Ivo Viktor.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Kozáčik si pripísal najviac zákrokov zo všetkých brankárov