Kouč Nitry IGalád remízu s Györom prijal ako veľkú výzvu

SITA|6. júl 2010 o 13:12

Vo futbalovom klube FC Nitra finišujú prípravy na odvetný zápas I. predkola Európskej ligy UEFA 2010/2011 s trojnásobným maďarským majstrom FC ETO Györ na jeho pôde.

NITRA.

Keďže prvá slovensko-maďarská konfrontácia v tohoročnej edícii Európskej ligy sa prvého júla na ihrisku pod Zoborom skončila remízou 2:2, bližšie k postupu do II. predkola má legionárska družina v dresoch FC ETO Györ. Ale Galád a spol. zbrane dopredu neskladajú a odvetu tohto medzinárodného súboja, ktorá bude vo štvrtok 8. júla o 18.30 h prijali ako veľkú futbalovú výzvu.

"Ja si myslím, že konfrontácia v európskych pohárových súťažiach sa hrá na dva duely. My sme zatiaľ odohrali iba jeden. A v porovnaní s hernou kvalitou súpera sme v nej dosiahli sľubný výsledok. Dokázali sme držať krok s oveľa silnejším mužstvom ako je naše"

" Najmä pokiaľ ide o počet zahraničných legionárov. Györ má veľmi dobre zložený tím. My však v meraní síl s ním máme šancu na úspech. Len sa treba na tento zápas dôkladne pripraviť. Treba stanoviť veľmi dobrý strategický plán a herný koncept. Keď veci, ktoré si pred zápasom povieme v kabíne, dokážeme úspešne zrealizovať na ihrisku, máme šancu cez Györ prejsť," povedal v utorok pre agentúru SITA hlavný tréner FC Nitra Ivan Galád.

"Samozrejme, po prvom zápase by ma viac tešilo, ak by všetky štyri góly, ktoré diváci na našom štadióne videli, skončili v sieti Györu, ale žiaľ, nestalo sa, lebo sme si nedokázali poradiť so strelcom Kinkom," uznal nitriansky kormidelník kvality 25-ročného Estónca v službách FC ETO.

Štyridsaťsedemročný nitriansky kormidelník Ivan Galád tiež priznal, že on osobne remízu 2:2 privítal. "Zužitkovať dva góly v sieti súpera bude naozaj zložité. Bude to síce ťažká skúška, ale podľa mňa sa dá zvládnuť. Budeme však musieť ísť do herného rizika a nebudeme môcť hrať na náhodný gól v 90. minúte."

"To v žiadnom prípade. Taká taktika by sa nám mohla vypomstiť. My musíme zdravo riskovať. Iné nám nezostáva," konštatoval rodák z Krupiny, ktorý spolu s asistentom Ivanom Vrabcom bude mať práve v deň zápasu - vo štvrtok 8. júla meniny.

"Odvetný zápas v Györi podľa mňa skončí prekvapujúcim výsledkom. Môžeme ho prehrať aj 0:3, ale môžeme aj uspieť. Môžeme sa po stretnutí tešiť my. Ja sa teraz prikláňam k tej druhej alternatíve," netajil odhodlanie kormidelník nitrianskych futbalistov, ktorí v súboji so skúseným a rutinovaným rivalom z Maďarska obstáli so cťou.

"Moji mladí zverenci sa skúsených futbalistov z Györu nezľakli. Držali s nimi krok. Vedeli odpovedať na každú ich akciu. Uvidíme, čo bude po druhom zápase. Musíme sa na odvetu zodpovedne pripraviť a urobiť všetko pre postup. Ak nám to vyjde, budeme sa veľmi tešiť. Ak nie, súperovi budeme môcť len zablahoželať," zdôraznil hlavný tréner FC Nitra.

"Taktiku, s ktorou do odvety pôjdeme, v médiách určite neprezradím. Ale prezradím, s čím pošlem chlapcov na súperove ihrisko. Okrem iného im poviem, že Nitra dve desaťročia nehrala európsku pohárovú súťaž. Preto by bolo smutné, keby sme tohoročnú účasť museli ukončiť už po dvoch zápasoch."

"Všetci, ktorí okolo futbalu v Nitre pracujeme, urobíme všetko pre to, aby Nitra v Európskej lige UEFA 2010/2011 pokračovala," reagoval Galád na otázku agentúry SITA a pokračoval: "Všetci hráči nášho mužstva sú zdravotne v poriadku."

"Do osemnástky hráčov, ktorých nominujem na odvetu, patrí aj Róbert Rák. Aj on je už po zdravotnej stránke v poriadku a je prichystaný nastúpiť. Takže vo štvrtok môžeme využiť aj jeho kanonierske schopnosti. Svoju kožu určite bez boja lacno nepredáme. O šancu postúpiť ďalej, budeme bojovať až úplne do konca."

Nitrania pred stredajším odchodom do Györu majú na programe dôkladný rozbor videozáznamu. Počas neho tréneri určia stratégiu a taktiku na odvetný zápas.

V stredu sa presunú do Maďarska, kde sa budú nerušene celý deň pripravovať na odvetný zápas. Večer si v televízii pozrú semifinále XIX. MS v Juhoafrickej republike Nemecko - Španielsko a vo štvrtok od rána nabehnú na tradičný predzápasový harmonogram.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»Kouč Nitry IGalád remízu s Györom prijal ako veľkú výzvu