Košickí hokejisti sa z Bratislavy vracajú naprázdno

Ilustračné.
Ilustračné. (Autor: archív)
TASR|22. nov 2020 o 18:50

V súboji 16. kola Tipos extraligy odolávali oceliari iba prvú tretinu.

BRATISLAVA, KOŠICE. Hokejisti HC Slovan Bratislava zdolali v nedeľnom súboji 16. kola Tipos extraligy HC Košice 4:1.

Domáci rozhodli o svojom triumfe v tretej tretine, ktorú vyhrali aj vďaka dvom gólom obrancu Camerona Leeho 3:1.

Slovan tak ovládol aj druhé derby s Košicami v tejto sezóne.

Potvrdil zlepšenú formu, vyhral tretí ligový duel za sebou a celkovo ôsmy z deviatich.

Prvá tretina bez gólov

Domáci boli v úvode o čosi aktívnejší.

V 4. min sa o závar pred košickou bránkou postaral štvrtý útok Slovana, puk smerujúci do bránky po Bortňákovej dorážke v poslednej chvíli odpratal spred čiary Frič.

„Belasí" následne hrali 26 sekúnd presilovku 5 na 3, ale túto veľkú výhodu nevyužili.

Košičania sa smerom dopredu iba ťažko presadzovali, ich kombinácie viazli a Durný v prvej tretine väčšinou čelil iba strelám z diaľky.

Zato Sedláček musel byť v pozore, v 17. min si vydýchol, keď osamotený Harris po Gašparovej prihrávke nedokázal zblízka zakončiť do odkrytej bránky.

Minimum šancí

V druhom dejstve pokračoval defenzívny hokej s minimom šancí.

Slovan mal strelecky navrch, v 32. min unikol vo vlastnom oslabení Harris, no v nájazde netrafil bránku.

O tri minúty neskôr sa o šarvátku postarali Kytnár s Pospíšilom, obaja putovali na trestnú lavicu.

V následnej hre 4 na 4 predviedli domáci vydarenú kombinačnú akciu, po osi O'Donnell - Sersen zamieril presne k žŕdke Gašpar a otvoril skóre.

Už iba znížili

Hostia sa v tretej tretine snažili o vyrovnanie, proti nim však stále sformovaná obrana Slovana na čele s pozorným brankárom Durným.

V 49. min vychytal Klhůfeka, ktorý na dvakrát nedokázal poslať puk za jeho chrbát.

Domáci druhýkrát gólovo udreli v 50. min, keď si obranca Lee sťahovačkou zasekol protihráča a nedal Sedláčkovi šancu - 2:0. Slovan sa dostal do laufu a súper už nedokázal brzdiť jeho útoky.

Na 3:0 zvýšil v 53. min opäť Lee a o 13 sekúnd neskôr pridal štvrtý zásah O'Donnell, ktorý šikovne nastavil čepeľ na pas Harrisa.

Košická striedačka zareagovala na nepriaznivý vývoj oddychovým časom.

Hostia v závere ožili, no podarilo sa im už iba znížiť zásluhou Mráza, gól musel ešte odobriť videorozhodca.

Povedali po zápase

Roman Stantien, tréner Slovana: „Mali sme výborný nástup, vytvorili sme si šance, súpera však držal brankár Sedláček v hre až do tretej tretiny. V nej sme to zlomili. Dôležitý sa ukázal byť krásny gól Gašpara po Sersenovej prihrávke v hre 4 na 4. Košičania potom síce hrozili z brejkov, ale vzadu sme si to už postrážili, aj
vďaka brankárovi Durnému, ktorý pochytal pár šancí. V tretej tretine sme pridali tri góly, dvakrát skóroval Cam Lee po krásnej individuálnej akcii a bolo rozhodnuté."

Jan Šťastný, tréner Košíc: „Vedeli sme, že ak chceme pomýšľať na body, musíme ustáť úvodný tlak Slovana. Ten zvykne mať výborné začiatky zápasov. Tohto cieľa sme sa držali, súper si vypracoval niekoľko šancí, no tie pochytal Sedláček. V polovici zápasu sme pri hre 4 na 4 však zabudli na obranu a súper to využil. V tretej tretine sme chceli dať gól, bohužiaľ, nevyužili sme niekoľko málo šancí, ktoré sme si vytvorili. Pri druhom inkasovanom góle sme urobili fatálnu chybu, súper to potrestal. Tím máme taký krehký, že keď dostane dva góly, už s tým nedokážeme nič urobiť. V závere sme výsledok už iba kozmeticky upravili. Zráža nás naivná hra v útočnom pásme, chýba nám rozdielový hráč, strelec, ktorý by vedel dať gól. A samozrejme, nevyužívame presilovky. Dopredu sme jaloví, nejde nám to, potrebovali by sme kvalitného útočníka, možno Kanaďana. Slovan to dnes skúsenosťou rozhodol a zaslúžene vyhral."

Štatistika

HC Slovan Bratislava - HC Košice 4:1 (0:0, 1:0, 3:1)

Góly: 35. Gašpar (Sersen, O'Donnell), 50. Lee (Ranford), 53. Lee (Kytnár, Studenič), 53. O'Donnell (Maier, Harris) - 56. B. Mráz (Krasničan, Cibák).

Rozhodovali: Šefčík, Müllner - Hercog, D. Konc ml.,

vylúčení: 3:5 na 2 min, navyše Pospíšil (Košice) 10 min za vrazenie na mantinel, presilovky a oslabenia: 0:0.

HC Slovan Bratislava: Durný - Ališauskas, Sersen, Štajnoch, Bačik, Valach, Lee, Beňo, Maier - Studenič, Kytnár, Ranford - O'Donnell, Harris, Gašpar - Jendek, Urbánek, Zigo - S. Petráš, Bortňák, Kundrík

HC Košice: Sedláček - Baránek, Pavlin, D. Růžička, Michalčin, Deyl, T. Slovák, Cibák - Michal Chovan, Réway, M. Pospíšil - Klhůfek, B. Mráz, Jenyš - O. Jokeľ, Havrila, Milý - Belluš, Frič, Krasničan - Eliaš

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košickí hokejisti sa z Bratislavy vracajú naprázdno