Košičanky ťahajú fedcupový tím Slovenska

Slovenský tím. Zľava Schmiedlová, Šramková, Čepelová, Rybáriková a Kužmová
Slovenský tím. Zľava Schmiedlová, Šramková, Čepelová, Rybáriková a Kužmová (Autor: SITA)
Sportnet|11. feb 2020 o 00:00

Kužmová, Schmiedlová a Čepelová budú ešte roky tvoriť jadro reprezentácie.

Košičanky v tíme tenistiek Slovenska: fotogaléria

10.2.2020

Tenistky Slovenska sa od 14. apríla predstavia na finálovom turnaji Pohára federácie v maďarskej Budapešti.

Medzi dvanásť najlepších krajín sveta sa našim dievčatám podarilo postúpiť vďaka víkendovému víťazstvu nad Veľkou Britániou (3:1).

Na antukovom dvorci v Národnom tenisovom centre (NTC) v Bratislave sa oň ziskom všetkých troch bodov postarali košické rodáčky Anna Karolína Schmiedlová a Viktória Kužmová.

V nominácii nášho tímu bola ešte aj ďalšia Košičanka Jana Čepelová.

Pre všetky tri košické tenistky platí, že na dlhšie obdobie prevezmú zodpovednosť a práve ony budú nasledovníčkami trojice Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková a Magdaléna Rybáriková.

Mimoriadne úspešná kariéra prvých dvoch sa už skončila, no a wimbledonská semifinalistka z roku 2017 Rybáriková už na žiadne turnaje nechodí a jej rozlúčka príde na rad práve na finálovom turnaji Pohára federácie v Budapešti.

Všetky tri košické hráčky až do tínedžerského veku vyrastali v metropole východu, pravda, každá v inom tenisovom klube.

Potom sa kvôli lepším podmienkami presťahovali do Bratislavy, kde všetky podporuje Slovenský tenisový zväz v rámci programu Národného tenisového centra (NTC).

Anna Karolína Schmiedlová

Mama bola vodná lyžiarka, otec hokejista

Dvadsaťpäťročná Schmiedlová sa dočkala víťazstva v Pohári federácie po takmer štyroch rokoch, treba však poznamenať, že predchádzajúce tri súboje prehrala so špičkovými hráčkami, Schiavoneovou, Sobolenkovou a Sevastovovou.

Zverenka Petra Hubera doma nestratila ani set, britskú jednotku Heather Watsonovú zdolala 6:2, 6:3, v sobotu potom pridala rozhodujúci bod po skalpe Harriet Dartovej 7:5, 6:3.

Bolo to jej najlepšie fedcupové stretnutie v kariére, hrala naozaj vynikajúco. Počas uplynulého víkendu zaujala aj tým, že v dvoch dueloch sa jej podarilo odvrátiť až 17 z 19 brejkbalov.

Dvorec Národného tenisového centra opúšťala s tým, že hľadisko skandovalo jej meno.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Billie Jean King Cup»Košičanky ťahajú fedcupový tím Slovenska