Bystrica ako majster? Stávkové spoločnosti zmenili svoje rozhodnutie

Futbalisti BATE Borisov. Bieloruská liga púta pozornosť tipujúcich - aj v čase korony sa hrá.
Futbalisti BATE Borisov. Bieloruská liga púta pozornosť tipujúcich - aj v čase korony sa hrá. (Autor: TASR/AP)

Aké možnosti ostali tipérom?

BRATISLAVA. Kto by mohol byť favoritom na zisk futbalového titulu v Angole? Koľko gólov dosiahol v tejto sezóne najlepší strelec v najvyššej nikaragujskej lige? A kto by mohol tento rok vyzvať nórskeho fenoména Magnusa Carlsena v súboji o šachového kráľa?

Ešte pred dvoma týždňami by odpovede na tieto otázky zaujímali možno zopár športových fajnšmekrov. Dnes sú tieto súťaže a podujatia v centre záujmu mnohotisícovej komunity tipujúcich.

V priebehu niekoľkých dní nezostal z očakávaného superšportového roka, v ktorom sa vynímali hokejové majstrovstvá sveta, atraktívne futbalové EURO a olympijské hry, kameň na kameni.

V zajatí koronavírusu sa ocitli takmer všetky oblasti spoločenského života aj šport.

Fenomén e-šport

Novej situácii sa museli prispôsobiť aj tipujúci a stávkové kancelárie. V porovnaní s priemerným víkendom majú v ponuke o desiatky tisíc stávkových príležitostí menej.

"Klasickí športoví tipujúci sa presunuli do sveta online zábavy. Zvykajú si na e-športy, mnohí sa vrhli na online kasíno či virtuálne hry, kde je veľký záujem o tipovanie dostihov koní a psov," vysvetľuje Marcela Šuštiaková, marketingová riaditeľka skupiny Doxx, do ktorej patrí stávková kancelária DOXXbet.

Virtuálne hry sú vlastne zápasy alebo preteky, kde skutočných športovcov, ale aj zvieratá či automobily nahradila do detailov prepracovaná počítačová grafika. Zápasy či dostihové súťaže a automobilové preteky generuje softvér, sú celkom krátke, trvajú približne dve až tri minúty.

E-šport je fenoménom posledných rokov. Ide o profesionálne hranie počítačových hier. Väčšinou sa organizujú online turnaje v rôznych hrách. Tipovať sa dá na víťazstvo niektorého hráča alebo tímu.

Výhodou týchto hier je, že ich nijako neovplyvnia obmedzenia súvisiace s koronavírusom.

"Na Slovensku je najpopulárnejší Counterstrike, ale záujem je aj o ďalšie hry, ako napríklad DOTA 2," hovorí šéf bookmakerov stávkovej kancelárie Tipsport Pavol Boško.

Odhaduje, že pre zdecimovaný športový kalendár klesli tržby asi o tretinu.

"Z tradičných súťaží nezostalo takmer nič. Museli sme sa obzerať po iných. Rozšírili sme ponuku a doplnili sme súťaže z Afriky, nižšie ázijské a juhoamerické súťaže. Ale takmer na celom svete sa prestáva hrať. Výpadok nám zatiaľ zmiernil najmä stolný tenis," dodáva Boško.

Aj sumo a futbal v Arube

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Bystrica ako majster? Stávkové spoločnosti zmenili svoje rozhodnutie