Ďalší knokaut. Peňáz v žiari reflektorov, o zápas s Čepom stojí stále

Matěj Peňáz.
Matěj Peňáz. (Zdroj: Oktagon MMA)
SvetMMA|31. dec 2021 o 01:15 (aktualizované 31. dec 2021 o 01:15)

Po výhre bol v dobre nálade.

BRNO. Ďalšia výhra pod farbami Oktagonu. Na jubilejnom tridsiatom turnaji najväčšej československej organizácie dostal Matěj Peňáz svojej povesti obávaného postojára.

Aj keď húževnatý Francúz Cheick Koné dlho vzdoroval, víťazstvo elitného českého kickboxera prišlo opäť pred limitom.

V žiari reflektorov

25-ročný bojovník sa na profesionálnom okruhu zmiešaných bojových umení pohybuje len od novembra minulého roka.

Za tak krátku dobu ale stihol Peňáz ukázať plynulý prechod z kickboxu do MMA.

V priebehu trinástich mesiacov postupne porazil Patrika Jevického, Romaina Debienna, Carlosa Gracu, Mateusza Strelczyka a najnovšie pridal do zbierky aj skalp Cheicka Koného.

Zatiaľ čo Peňáz v prvých štyroch dueloch zvíťazil vždy v prvom kole, zápas s Koném bol pre neho prvou veľkou skúškou.

Zástupca tímu Atch Academy dokázal, čo doposiaľ nikto pred ním. Nielen, že vydržal tvrdé údery českého bojovníka, v jednej chvíli po parádne trafenom háku Peňázom otriasol.

„Na začiatku som ho trafil ako vždy priamkami, ale namiesto toho, aby padol, ako každý iný, nič to s ním nerobilo. Ďalej som sa snažil tlačiť, chodil som zbytočne do prestreliek, kde ma trafil. No nič, poučil som sa z toho,“ uviedol na tlačovej konferencii Peňáz.

Čepo? Áno, zápas bude

Pôvodným súperom Peňáza na turnaji Oktagon 30 mal byť Vlasto Čepo.

Dlho skloňovaný súboj dvoch skvelých postojárov bol ale v decembri po zranení bývalého slovenského šampióna v boxe zrušený.

Aké sú vyhliadky ich zápasu? Podľa jedného z majiteľov Oktagonu Ondřeja Novotného k tomuto súboju skôr či neskôr príde.

„Pre nás je plán stále rovnaký, je to o záujem zo strany fanúšikov a myslím, že Matěj to má rovnako. Máme veľa možností, na nejaký turnaj to už určite stihneme dohodnúť,“ povedal Novotný.

Stretu s Čepom sa nevyhýba ani samotný Peňáz. V najbližšej dobe by si však rád doprial odpočinok. Chcel by tiež zapracovať v boji na zemi.

Samozrejme to chcem, ale cítim, že moje telo potrebuje teraz oddych. Rovnako sa chcem naučiť niečo nového, čo je iné, než keď som stále v diéte.

Chcel by som v januári zamakať na mojom wrestlingu,“ zakončil bojovník, ktorý dlhodobo zápasí v najlepšej svetovej lige kickboxu GLORY.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»Ďalší knokaut. Peňáz v žiari reflektorov, o zápas s Čepom stojí stále