Kolář: Peter sa ma pýtal, či nechcem šprintovať

Sagan môže za svoj úspech vďačiť aj svojim pomocníkom.
Sagan môže za svoj úspech vďačiť aj svojim pomocníkom. (Autor: TASR/AP)
Andrej Kuzmány|16. okt 2016 o 19:21

Odjazdil svoje životné preteky. Michael Kolář zostal na majstrovstvách sveta pri Petrovi Saganovi až do poslednej chvíle a má významný podiel na jeho víťazstve.

DAUHA. Keď pred pár dňami v rozhovore pre SME dostal otázku, ako hodnotí uplynulú sezónu, váhal. „Boli pozitívne aj negatívne momenty,“ odpovedal po chvíľke ticha.

Michael Kolář napriek tomu cestoval na majstrovstvá sveta. A v  Dauhe predviedol senzačný výkon. Dvestošesťdesiat kilometrov v silnom vetre a veľkej horúčave odtiahol v čelnej skupine.

Významnou mierou pomohol Petrovi Saganovi k obhajobe majstrovského titulu.

„Ani sám tomu poriadne nerozumiem. Bolo to asi to najlepšie, čo som kedy predviedol. Vôbec nedokážem opísať svoje pocity,“ hovoril po pretekoch.

Aj Sagan mu vyjadril veľkú vďaku. V cieli ich nasnímali kamery, ako sa spolu objímajú. „Urobil som pre Petra maximum. Konečne mal v závere toho jedného človeka, ktorý mu vždy chýbal.“

Sagan obhájil titul majstra sveta: fotogaléria

21.12.2016

Sagan je blázon, zakončil to fantasticky

Skvelú prácu odviedol najmä v druhej polovici trate. Kým pre Sagana zostal jediným pomocníkom, ostatné tímy mali výraznú početnú prevahu. I tak vydržal až do konca.

„Bolo to stresujúce. Ešte som v takej situácii nebol. A myslím si, že som ju zvládol bez toho, aby som urobil nejaké chyby. Uchoval som si chladnú hlavu,“ priznal 23-ročný Kolář.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Cyklistika»Kolář: Peter sa ma pýtal, či nechcem šprintovať