Kližanovi nevyšla generálka. Nevyhral od júla

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR/AP)
Miloslav Šebela|10. jan 2017 o 15:37

Posledné víťazstvo dosiahol slovenský tenista ešte na challengri v Prahe. Odvtedy má sériu deviatich prehier.

BRATISLAVA, SYDNEY. Medzi zápasy s najväčšími zvratmi v uplynulom roku by patrili niektoré súboje Martina Kližana do najužšieho výberu. Napríklad v Rotterdame odvrátil vo štvrťfinále proti Bautistovi päť mečbalov, proti Nicolasovi Mahutovi v semifinále ďalšie tri.

Turnaj dokázal vyhrať. Vlaňajšia sezóna sa však nezaradí medzi Kližanove najvydarenejšie. Koncom júla začal sériu prehier, ktorú stále nedokázal prerušiť. Nedarí sa mu ani v novom roku.

Tenisový boh povedal: Martin, ešte nevyhráš

„Od záveru poslednej sezóny som tréningu nevenoval dosť času. Nebol som dostatočne sústredený. A preto som si nezaslúžil ani vyhrať,“ hovoril 27-ročný Kližan po minulotýždňovej prehre na turnaji v Chennai. „Tenisový boh povedal: Martin, ešte nevyhráš, nezaslúžiš si to.“

V Chennai však mal Kližan iskru. Proti Britovi Bedenemu odohral tri tajbrejky a k prvému víťazstvu po vyše piatich mesiacoch nebol ďaleko.

Zápas medzi Kližanom a Bedenem:

Generálkou na grandslamový Australian Open však bol turnaj v Sydney a tu Kližan nedokázal na dobrý výkon nadviazať. Pripísal si deviatu prehru. Navyše zápas proti Rusovi Andrejovi Kuznecovovi nedohral. Vzdal v treťom sete za stavu 0:3.

Jediný má v Melbourne istý štart

V minulej sezóne ho trápilo zranenie pravej nohy, pre ktoré nehral asi tri mesiace a nehral ani Davis Cup či na olympijských hrách v Riu.

Kližan má v Melbourne ako jediný z mužov istý štart v hlavnej súťaži. Meno súpera v prvom kole spozná v piatkovom žrebe.

Vlani na grandslamoch nezískal ani jedno víťazstvo. Na každom vypadol v prvom kole. V Melbourne tak tento rok môže len získať.

Do hlavnej súťaže môžu z kvalifikácie postúpiť ďalší štyria slovenskí tenisti. Medzi ženami majú v Melbourne už istý štart Dominika Cibulková, Kristína Kučová a Jana Čepelová.

Prvý grandslam sezóny sa začína v pondelok 16. januára.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližanovi nevyšla generálka. Nevyhral od júla