Kližan venoval triumf zosnulému dedkovi a ďakoval psychológovi

Martin Kližan.
Martin Kližan. (Autor: TASR)
SITA|13. apr 2015 o 07:32

Chcem dedkovi odkázať, že ho mám rád a zostáva v mojom srdci, uviedol Martin Kližan.

CASABLANCA. Slovenský tenista Martin Kližan má o dôvod navyše milovať Maroko. V nedeľu si v Casablance vybojoval tretí titul na okruhu ATP World Tour, keď vo finále antukového turnaja sfúkol Daniela Gimena-Travera 6:2, 6:2.

Španielovi z konca prvej stovky rebríčka ani raz nedovolil vziať mu podanie a prevýšil ho aj vo výmenách od základnej čiary. Odmenou mu je aj skok do prvej tridsiatky svetového rebríčka a sebavedomie pred vstupom do veľkej antukovej sezóny.

Ďakoval psychológovi

"Výsledok vyzerá jednoznačne, ale dôležitá je hra. A tá bola z mojej strany veľmi dobrá. Súper mal nejaké šance, ale veľa som mu toho nedovolil. Zaslúžene som zvíťazil,“ povedal Kližan.

Pri poďakovaní 25-ročný Bratislavčan nezabudol ani na svojho psychológa Martina Babíka a trénera Martina Damma. "Za to, ako super som to zvládol, sa musím poďakovať môjmu psychológovi Babíkovi za robotu so mnou počas celého týždňa. To platí pre celý môj tím,“ uviedol Kližan.

Slovenský víťaz po zisku tretej singlovej trofeje na okruhu ATP (predtým Petrohrad 2012 a Mníchov 2014) ukázal aj ľudský rozmer. Svoj titul z Maroka venoval ľuďom, ktorí už nie sú medzi nami.

Čaká ho turnaj v Monte Carle

"Toto víťazstvo venujem dedkovi z maminej strany, ktorý nás minulý týždeň opustil. Chcem mu odkázať, že ho mám rád a zostáva v mojom srdci. Rovnako to chcem venovať aj ľuďom, ktorí zomreli v Maroku pri nedávnej dopravnej nehode. Bolo ich vyše 30 a bolo medzi nimi aj veľa športovcov. Chcem vyjadriť úprimnú sústrasť ich rodinám, bojoval som aj za nich,“ uviedol slovenský tenista.

Na Kližana v tomto týždni čaká jeden z prvých vrcholov antuky v Európy - turnaj ATP Masters 1000 v Monte Carle, ktorý je dotovaný sumou 3 830 295 eur.

V 1. kole bude zrejme v utorok čeliť skúsenému srbskému tenistovi Viktorovi Troickému. "Bude to ťažký zápas, ale zaujíma ma len víťazstvo. Mám formu aj sebavedomie a to treba využiť,“ dodal Kližan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan venoval triumf zosnulému dedkovi a ďakoval psychológovi