Kližan prehral v 3. kole dvojhry s ďalším lucky loserom

Stéphane Robert (vpravo) je prvým lucky loserom v osemfinále AO v histórii. Vľavo je Martin Kližan.
Stéphane Robert (vpravo) je prvým lucky loserom v osemfinále AO v histórii. Vľavo je Martin Kližan. (Autor: SITA/AP)
SITA|18. jan 2014 o 07:59

Hralo sa v teplote 24 stupňov Celzia, čo je približne o dvadsať menej ako bolo v predchádzajúcich dňoch.

MELBOURNE. Slovenský tenista Martin Kližan nepostúpil druhý raz v kariére do osemfinále na úrovni veľkej štvorky.

V sobotňajšom zápase 3. kola dvojhry mužov na Australian Open prehral s 33-ročným Francúzom Stéphanom Robertom (119. v renkingu), takisto tzv. lucky loserom z kvalifikácie 0:6, 6:7 (2:7) a 4:6.

"Je pravda, že už v prvom geme som mal dva brejkbaly, ale celkovo to nič nemení na tom, že Robert dnes zahral fakt dobre a mne to jednoducho nevyšlo. Hral mi veľmi nepríjemné rýchle priamky s nízkym odskokom, nedokázal som z toho tvoriť a to sa mi stalo osudným," povedal Martin Kližan.

Posledným Slovákom, ktorý sa pri rieke Yarra prepracoval do osemfinále, zostáva už od sezóny 2006 Dominik Hrbatý.

"Ja som vďačný za možnosť zahrať si v hlavnej súťaži ako lucky loser. Myslím si, že som ju využil dobre, každé kolo sa ráta. Celkovo to pre mňa bol dobrý turnaj, mohol som dopadnúť aj horšie," dodal Kližan.

Nováčik roka 2012 na hlavnom profesionálnom okruhu Kližan sa už v okamihu svojho triumfu v 1. kole predbežne znova stal slovenskou jednotkou, a to na úkor Lukáša Lacka.

K 27. januáru to už určite zostane v platnosti, pretože obaja sa medzičasom odhlásili z budúcotýždňového challengeru v nemeckom Heilbronne.

Kližan momentálne oficiálne figuruje na 106. priečke v hodnotení, už bol aj na 26. mieste. Podľa predbežných nezáväzných online odhadov teraz vychádza na 89. mieste.

Robert je prvým lucky loserom v osemfinále AO v histórii. Na vrcholných podujatiach sa to dosiaľ naposledy podarilo Belgičanovi Davidovi Goffinovi na Roland Garros 2012. Robert bude medzi najlepšími 16 čeliť Britovi Murraymu.

Dvojhra mužov - 3. kolo:

Stéphane Robert (Fr.) - Martin Kližan (SR) 6:0, 7:6 (2), 6:4 za 104 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan prehral v 3. kole dvojhry s ďalším lucky loserom