Kližan opäť vyhral turnaj ATP, tentoraz štvorhru v Nice

Martin Kližan počas Davis cupu v Bratislave.
Martin Kližan počas Davis cupu v Bratislave. (Autor: TASR)
TASR|24. máj 2014 o 13:30

Slovenský tenista Martin Kližan sa spoločne s Rakúšanom Philippom Oswaldom stali víťazmi turnaja v štvorhre v Nice.

NICE. Slovenský tenista Martin Kližan získal druhý deblový titul na okruhu ATP, keď spoločne s Rakúšanom Philippom Oswaldom triumfoval na antukovom turnaji vo francúzskom Nice.

Slovensko-rakúsky tandem vo finále deklasoval najvyššie nasadený indicko-pakistanský pár Rohan Bopanna, Aisam Ul-Haq Qureshi za 51 minút 6:2, 6:0.

Vlani Kližan po boku Španiela Davida Marrera vyhral štvorhru na antuke v chorvátskom Umagu. V singli má zverenec českého trénera Martina Damma na konte tiež dva tituly.

Začiatkom mája nenašiel premožiteľa v Mníchove, na jeseň 2012 vyhral halový turnaj v Petrohrade. S Oswaldom si vďaka triumfu v Nice odnášajú z Azúrového pobrežia spoločnú prémiu 23.600 eur a 260 bodov do svetového deblového rebríčka.

Kližan po prevzatí cennej trofeje ďakoval svojmu deblovému partnerovi, s ktorým sa dohodol na poslednú chvíľu. "S Philippom sme sa prihlásili do štvorhry desať minút pred uzávierkou. Dopadlo to najlepšie, ako len mohlo. Myslím si, že v budúcnosti si ešte na turnajoch ATP určite spolu zahráme debla. Rád by som sa o rok do Nice vrátil a obhajoval titul," povedal najlepší slovenský tenista pre oficiálnu stránku ATP.

Aj Oswald mal z titulu veľkú radosť. "Bol to pre mňa i pre Martina neuveriteľný turnaj. Dohodli sme sa tesne pred uzávierkou a klapalo nám to perfektne. Bola to pre mňa veľká skúsenosť hrať po jeho boku. Martin je skvelý a komplexný hráč, výborne returnuje. Celý týždeň sme hrali dobre a finále nám vyšlo na jednotku, obaja sme skvele podávali. V Nice sme prežili nádherný týždeň."

Lotyšský tenista Ernests Gulbis sa stal víťazom turnaja ATP vo francúzskom Nice. Druhý najvyššie nasadený hráč "pavúka" zdolal vo finále siedmeho Argentínčana Federica Delbonisa v dvoch setoch 6:1, 7:6 (5).

ATP Nice

štvorhra - finále:

Martin KLIŽAN, Philipp Oswald (SR/Rak.) - Rohan Bopanna, Aisam Ul-Haq Qureshi (1/India/Pak.) 6:2, 6:0

dvojhra - finále:

Ernests Gulbis (2-Lot.) - Federico Delbonis (7-Arg.) 6:1, 7:6 (5)

Rolland Garros

Slovenský tenista Miloš Mečíř ml. nastúpi v 1. kole hlavnej súťaže na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži proti Nemcovi Tobiasovi Kamkemu. Rozhodol o tom sobotňajší žreb.

Pre kvalifikanta Mečíŕa juniora pôjde o premiéru v hlavnom pavúku na niektorom z podujatí veľkej štvorky. Kamke je momentálne na 100. mieste rebríčka ATP Entry, v minulosti bol aj 64. Jeho parížskym maximom je 2. kolo z vlaňajška.

ATP Düsseldorf

Nemecký tenista Philipp Kohlschreiber v sobotu zvíťazil na turnaji ATP v Düsseldorfe, keď vo finále ako nasadená jednotka zdolal Chorváta Iva Karloviča 6:2 a 7:6. Tridsaťročný Nemec získal piaty titul vo dvojhre na okruhu a pripísal si prémiu 77.315 eur, resp. 250 bodov do svetového rebríčku.

dvojhra - finále:

Philipp Kohlschreiber (1-Nem.) - Ivo Karlovič (Chorv.) 6:2, 7:6 (4)

Mexický tenista Santiago González a Američan Scott Lipsky nasadení ako tretí zvíťazili v sobotňajšom finále štvorhry na turnaji ATP World Tour 250 Düsseldorf Open v nemeckom Düsseldorfe (dotácia 485 760 eur, antuka vonku) nad domácim tandemom Martin Emmrich, Christopher Kas za 94 minút 7:5, 4:6, 10:3 (zápasový tajbrejk).

Štvorhra - finále:

Santiago González, Scott Lipsky (Mex./USA-3) - Martin Emmrich, Christopher Kas (Nem.) 7:5, 4:6, 10:3 (zápasový tajbrejk) za 94 minút

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kližan opäť vyhral turnaj ATP, tentoraz štvorhru v Nice