Kližan: Mečířovi som už povedal, že vo februári so mnou môže počítať

Martin Kližan by sa vo februári mohol po roku opäť vrátiť do slovenského daviscupového tímu.
Martin Kližan by sa vo februári mohol po roku opäť vrátiť do slovenského daviscupového tímu. (Autor: TASR)
SITA|2. jan 2017 o 12:24

Na slovenskú tenisovú reprezentáciu čaká v prvý februárový týždeň zápas Davisovho pohára na domácej pôde proti Maďarsku.

BRATISLAVA. Slovenský tenista číslo jeden Martin Kližan má v plánoch stretnutie Slovensko - Maďarsko 3. až 5. februára v Aegon aréne NTC v Bratislave v rozhodujúcom druhom kole I. skupiny euroafrickej zóny Davisovho pohára 2017.

"Samozrejme, ak mi to umožní zdravie. Milošovi Mečířovi som už povedal, že vo februári na Davis Cupe môže so mnou na sto percent počítať," povedal Kližan pre Čas.sk.

K rozporom so Slovenským tenisovým zväzom (STZ), od ktorého dostal pokutu dvadsaťtisíc eur za opakované nedodržanie zmluvy, dodal: "Keď si oni myslia, že na mňa budú hovoriť negatívne, tak nepoškodia iba moje meno, ale aj svoje," myslí si Kližan.

"Som sklamaný, že to takto brali. Ja nebudem držať jazyk za zubami, nie som ten typ človeka," dopĺňa Petržalčan Kližan.

Dvadsaťsedemročný tenista nútene vynechal veľkú časť predchádzajúcej sezóny - aj z tohto dôvodu si na rok 2017 nedáva renkingové ciele.

Kližan minulý rok ovládol turnaj v Rotterdame.

Z turnajového víťazstva sa Kližan tešil aj v Hamburgu.

"Nechcem hovoriť o konkrétnych číslach, kam by som sa chcel posunúť. Mojím cieľom je byť zdravý, čo sa mi vlani nedarilo, veď som takmer päť mesiacov maródoval. Ak budem fit, tak viem, že som schopný zdolať hocikoho," tvrdí.

"Päta drží, ale keď to preťažím, tak to ešte cítim. Nie je to však teraz také vážne, že by som si na to mal dávať extra pozor," dodáva Kližan.

Zverenec Martina Hromeca Kližan vstúpi do súťažného ročníka 2017 tento týždeň v indickom Chennai, potom sa predstaví v austrálskom Sydney a 16. - 29. januára na Australian Open. Kližan figuruje na 35. pozícii v singlovom renkingu ATP, takže má solídnu šancu dostať sa medzi tridsaťdva nasadených.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Kližan: Mečířovi som už povedal, že vo februári so mnou môže počítať