KHL bola o hviezdach NHL, Diname, ale aj Slovane

V Bratislave sa v drese Dinama Moskva predstavil aj Ovečkin.
V Bratislave sa v drese Dinama Moskva predstavil aj Ovečkin. (Autor: SITA)
Tomáš Prokop|19. apr 2013 o 07:39

Šéf KHL Alexander Medvedev označil piaty ročník doteraz za najlepší. Vybrali sme zopár momentov, ktoré boli v sezóne najdôležitejšie.

Hviezdy NHL

Výluka v NHL oživila základnú časť KHL. Viac tímov malo hráčov zo zámorských klubov. Aj v Bratislave chcel každý vidieť Alexandra Ovečkina, Pavla Daciuka alebo Jevgenija Malkina. Prezident KHL Alexander Medvedev označil piaty ročník za najlepší v histórii – čo sa týka základnej časti aj play off.

Dinamo Moskva

Tréner Oleg Znarok opäť ukázal, že stavia tím a nie skvelých jednotlivcov. Nič s ním neurobilo ani to, že mu celý útok odišiel po Novom roku do zámoria. Silu rozdelil do štyroch formácií a zaslúžene obhájil titul. Zaujímavá by bola konfrontácia Dinama s mužstvami NHL.

Brankár Jeriomenko

Lídrom Dinama bol celú sezónu Alexander Jeriomenko. Chytal spoľahlivo v základnej časti a svoje výkony vystupňoval v bojoch o Gagarinov pohár, kde ho druhýkrát zvolili za muža play off.

Slovan v play off

Slovan patril medzi príjemné prekvapenia. Zaslúži si obdiv, že hneď v prvej sezóne postúpil do play off. Výbornú atmosféru na hokeji v Bratislave vyzdvihli počas výluky aj známe mená z NHL.

Spartak Moskva

Tradičný moskovský klub skončil hlboko za očakávaniami, bol najväčším sklamaním sezóny. Na Západe bola od neho horšia len Riga, predbehol ho dokonca aj bitkármi známy Viťaz Čechov. Sezóna sa nevydarila ani Brankovi Radivojevičovi.

Sergej Moziakin

Útočník Metallurgu Magnitogorsk dominoval v kanadskom bodovaní základnej časti. Síce mu značnú časť sezóny pomáhal v útoku Jevgenij Malkin, ale aj tak je 76 bodov v 48 zápasoch skvelou vizitkou. Zatienil nimi tvár KHL Alexandra Radulova.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»KHL bola o hviezdach NHL, Diname, ale aj Slovane