Kelemen si zachytá v kvalitnej Primera Divison

Marián Kelemen
Marián Kelemen (Autor: soloporteros.com)
SITA|31. jan 2009 o 09:20

Slovenský futbalový brankár Marián Kelemen v piatok vo večerných hodinách prestúpil z gréckeho Arisu Solún do španielskeho tímu CD Numancia.

NUMANCIA.

Odchovanec michalovského futbalu sa neraz kriticky vyjadril k čudným pomerom a praktikám v Arise Solún, pričom netajil, že by bol najradšej, keby už v zimnom prestupovom období opustil druhé najväčšie grécke mesto. Do Arisu prišiel v lete 2007 a dvojročná zmluva mu mala vypršať po tejto sezóne.

Návrat do Španielska

„Mal som dve ponuky zo Španielska a Poľska. Nevyzeralo veľmi pravdepodobné, že ma klub pustí teraz v zime. Už som ani neveril, že stihnem odísť do konca januára. Len pred tromi hodinami som podpísal zmluvu so španielskym prvoligistom CD Numancia. Kontrakt znie do konca sezóny. Po nej uvidíme, ako ďalej. Nie je tam žiadna opcia. Verím, že ma čaká šťastnejší polrok, ako v Arise, kde som naposledy chytal ligový duel v 6. kole v polovici októbra. Pochopiteľne, post jednotky nemám vyárendovaný, ale musím sa oň popasovať,“ prezradil 29-ročný Marián Kelemen. Numancii dal prednosť pred poľským Wroclawom aj preto, že pred angažmánom v Arise pôsobil tri roky v Španielsku. Na Kanárskych ostrovoch obliekal dresy dvoch druholigistov - CD Tenerife a UD Vecindario.

Marián Kelemen okrem spomínaného kvarteta tímov pôsobil postupne v holandskej Brede, 1. FC Košice, Bardejove, Trenčíne, Slovane Bratislava, Senci, tureckom Bursaspore a lotyšskom Ventspilse. Nasledoval trojročný pobyt na Kanárskych ostrovoch, Grécko a po necelých dvoch rokoch teda opäť opráši španielčinu.

Numancia hrá o záchranu v najvyššej súťaži

Numancia je nováčikom Primera División, keď v minulej sezóne vyhrala druhú najvyššiu súťaž - Segunda División. Je to v poradí jej štvrtá sezóna v najvyššej súťaži a momentálne je tesne nad čiarou zostupu na 17. mieste s 20 bodmi. Za ňou je už len trojica Mallorca (17 b.), Espaňol Barcelona (16) a Osasuna Pamplona (14). V prebiehajúcej sezóne jej patrí jeden prím - je jediným tímom, ktorý dokázal poraziť FC Barcelona. O doteraz jedinú prehru katalánskeho klubu v súťaži sa nováčik postaral hneď v 1. kole (doma 1:0).

Kelemen ešte s určitosťou nenastúpi v sobotu o 22.00 v drese Numancie proti Realu Madrid, pretože do nového pôsobiska odchádza až v úvode budúceho týždňa. „Do Španielska odchádzam asi v utorok, spolu so mnou ide aj manželka. Obaja sa do Numancie veľmi tešíme,“ prezradil pre agentúru SITA Kelemen.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov