Karchová postúpila do finále ME v kickboxe

Sprava: Lucia Cmárová zo Slovenska a Milana Bjelogrlicová zo Srbska počas zápasu majstrovstiev Európy.
Sprava: Lucia Cmárová zo Slovenska a Milana Bjelogrlicová zo Srbska počas zápasu majstrovstiev Európy. (Autor: SITA/Diana Černáková)
SITA|22. nov 2018 o 17:24

Z tohto kontinentálneho šampionátu sa minimálne s bronzom vráti Alexandra Filipová.

MARIBOR. Slovenská reprezentantka v kickboxe Dominika Karchová postúpila v disciplíne fullkontakt v kategórii do 50 kg do finále majstrovstiev Európy organizácie WAKO v slovinskom Maribore (20. - 24. 11.).

Členka Bao Humenné po stredajšom víťazstve v elitnom oktete nad Ruskou Anželou Chakimzianovovou zdolala vo štvrtkovom semifinále Vasilenu Iordanovovú z Bulharska rovnako tesne 2:1 na body.

Z tohto kontinentálneho šampionátu sa minimálne s bronzom vráti Alexandra Filipová (Ladies Victory Club Košice), ktorá vo fullkontakte do 70 kg zvíťazila vo štvrtkovom štvrťfinále nad Nórkou Birgit Reitanovou Öksnesovou 3:0 na body.

"Dominika úžasným spôsobom zvrátila sedem sekúnd pred koncom duelu nepriaznivý stav, presne dodržala zvolenú taktiku a postúpila do finále. Alexandra deklasovala minuloročnú víťazku a obhajkyňu prvenstva z Nórska, má istú medailu. My však chceme ísť ešte ďalej," vyjadril sa tréner slovenskej reprezentácie pre tatami disciplíny Jozef Kolozsy.

Z pätice nominovaných kickboxerov SR na ME 2018 sa zostávajúca trojica už rozlúčila s účinkovaním v Maribore.

Vo fullkontakte do 60 kg Lucia Cmárová v osmičke najlepších prehrala s Nataliou Pankovovou z Ruska 1:2 na body, Pavol Garaj vo fullkontakte do 75 kg nestačil na svetového šampióna Nikitu Selianského z Ruska a vo štvrťfinále mu podľahol 0:3 na body.

Barbora Mayerová nezvládla hneď úvodný duel a vo fullkontakte do 52 kg neuspela proti Ruske Valentine Filatovovej.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Karchová postúpila do finále ME v kickboxe