Kamil Čontofalský po skončení sezóny opustí Zenit Petrohrad

SITA|23. nov 2009 o 16:17

Slovenský futbalový brankár Kamil Čontofalský chce po skončení sezóny opustiť ruský klub Zenit Petrohrad.

PETROHRAD. V Rusku sa hrá systémom jar - jeseň a do konca najvyššej súťaže ostáva odohrať posledné kolo. O odchode 34-násobného reprezentanta SR z tímu víťaza Pohára UEFA 2007/2008 a európskeho Superpohára v tej istej sezóne sa uvažovalo už niekoľkokrát, naposledy mu počas letného prestupového obdobia nevyšiel transfer do holandského Feyenoordu Rotterdam.

“Ja už som sa rozhodol, odchádzam,” povedal 31-ročný odchovanec košického futbalu, ktorý okrem materského 1. FC Košice a Zenitu pôsobil aj v českom tíme Bohemians Praha (1999 - 2003), v rozhovore pre magazín 90 minút. Na otázku, či je to definitívne riešenie, prvý Slovák, ktorý získal Pohár UEFA, uviedol: “Áno.” V Rusku sa futbalová sezóna skončí už tento týždeň.

Kamil Čontofalský, ktorý sa prvýkrát na medzinárodnej futbalovej scéne výraznejšie presadil v roku 2000 na ME hráčov do 21 rokov, ktoré boli na Slovensku (4. miesto) a na futbalovom turnaji OH 2000 v Sydney, v poslednom čase nedostáva v bránke Zenitu Petrohrad dostatok príležitostí a vysedáva iba na lavičke náhradníkov.

Nachádzate sa tu:
Domov